The second off april

Home

Honden

Nieuws

Gastenboek

Jacht

Contact

Fotoalbum

Dagboek  Pien

Puppy's

 

 

 

 

 

Nieuws    oude pagina

Pien en Shai in goeden doen

 

Afgelopen zaterdag hebben Erna en Emma, Helen en Shai, en Aldo en Pien weer mee gedaan aan een wt. Helen in België, Erna en Aldo in Bergschenhoek.
Voor Erna en Emma( B1) ging het wisselend, de ene proef goed,(zelfs volle bak!)de andere weer wat minder, nu maar hopen dat die na sleep van de loopsheid nu echt ten einde gaat.
Helen en Shai (Initiatie) gingen weer erg goed. Met maar liefs 92 punten haalde ze een 5e plaats in België
Aldo en Pien hadden dit jaar de eerst WT( A) proef en dat ging eigenlijk boven verwachting. Helaas miste Pien op de laatst proef een Dummy en dit koste een top 3 plaatsing. Maar we hebben ook een paar punten laten liggen door fouten door Aldo, die dan ook wel erg dom waren. uiteindelijk bleek dat wij toch nog een verdienstelijke 4e plek hadden behaald met 82 punten.
             8-5-2011

Ik kan wel blijven roepen hoe goed ze zijn

 

Net een week verder en ze doen het weer, nu een tweede plaats het kan nu al niet meer stuk. ook wel weer een leuk cadeautje zoals Helen het zelf zij op de verjaardag van oma Glow.

 

 

geschreven  3-4-2011

 

Ook minder leuke berichten

 

Gisteren kregen we het bericht dat Max (Maximiliano The second off april) in september is overleden. Max is maar 7.5 jaar geworden, helaas horen ook deze berichten bij de nieuws pagina, ook al wil je dit liever niet schrijven, wij leven enorm mee met de Baasjes van Max.

maar de leuke herinneringen aan deze kanjer van een labrador blijven voort bestaan .

 

 

Geschreven 2 april 2011

 

En weer loopt hij (en zij) in de prijzen

 

Vorige week (OWT Beesd) ging het nog niet helemaal goed. In de laatste proef sprong shai in, verder had hij geweldig goed gewerkt. Vandaag (OWT Weert) ging het helemaal top, ze haalden met maar liefst 90 punten een gedeelde eerste plaats. In de barrage werd hij derde. Helen en Shai van harte met dit mooie resultaat.

26-3-2011

 

We hebben allebei genoten van je hond

Het seizoen is nog niet begonnen of de complimenten komen al weer binnen. Vorige week waren Emma en Erna op de koudwild test van de flats, het was een goede vertoning. Postgedrag voldoende Vlot en stijlvol gewerkt,verschillende hele mooie markeerapporten .

Dit weekend waren Shai en Helen aan de beurt bij Koos Blom en Jan Lubbers. Ook hier was het een en al lof. Waar Henk Slijkhuis bij het eindverslag enkel lovende woorden sprak over deze jonge reu. (We hebben allebei genoten van je hond) Ietsje pietsje was er nog wel op aan te merken bij beide, maar dat mag dan ook nog.

Dus dames op naar de veld wedstrijden.

17-2-2011


nestje op komst

kennissen hebben binnenkort een nestje labradors de vader uit Engelse werklijn en moeder uit Nederlandse fok kijk maar even hier  http://www.steenmorshoeve.nl/index.html  helaas Dolle is leeg gebleven

29-12-2010


Wat een Seizoen

Het zit er weer op voor dit jaar, nu alleen nog maar jagen, dat vinden ze super.

Maar we willen nog wel even terug kijken op dit jaar want z'n jaar krijgen we nooit meer denk ik. Al onze honden die worden uitgebracht op de wedstrijden hebben geweldig gepresteerd, en ik wil ze dan ook even een voor een laten passeren en dan beginnen we met de oudste.

Pien & Aldo

We hadden het vorig winter erg moeilijk(we waren elkaar helemaal kwijt) en zijn dan ook maar weer overgestapt naar een nieuwe trainer,  en dit niet zonder succes. Bij Sander de Graaf in Almere hebben we elkaar weer gevonden. Het kwam van ver maar het ging eigenlijk boven verwachting,  we wisten dan ook de onderlinge te winnen van deze training groep. In het voor jaar wonnen we de WT in Biddinghuizen, Sander gaf toen het advies geen WT meer te doen en ons te concentreren op de KNJV proeven om het velbegeerde A diploma te halen . En ook dat lukte dan ook in Genderingen (waar wij altijd succes hebben)en ook nog een tweede plaats. Het doel voor dit jaar is dan ook gehaald, wij zijn weer goed met elkaar en een A diploma in de zak wat wil je nog meer .Als bonus haalde we nog twee A WT binnen.

Bram & Marianne

Bram was een verhaal apart hij liep erg goed, en Marianne wist hem op een goed niveau te houden, Haalde zijn A diploma met een prachtige tweede plaats en daarna haalde hij ook nog eens zijn map A en als klap op de vuurpijl haalde hij ook nog eens zijn WT A met een mooie tweede plaats, een pracht seizoen dacht ik zo.

Emma & Erna

Emma de jongste telg bij ons thuis, deed het goed. Begin dit jaar nog geen jaar oud haalde zij een clubdiploma C, daarna ook een C  WT diploma. We hadden ons voorgenomen geen B te gaan halen. maar je moet deze honden ook niet tegen houden. Dus gingen ze ook nog maar op voor een B diploma KNJV. Dit ging niet onverdienstelijk ze haalde in Hardenberg een mooi B diploma met ook nog eens een tweede plaats. Eind van het seizoen haalde ze ook nog een een WT B diploma in Son en  breugel (en weer in de prijzen) een derde plaats wat dan ook gelijk inhield dat ze uitgenodigd werden voor de Asterion van de NLV. Daar haalde ze ook nog eens het diploma met de negende plaats. ook voor hun een geweldig jaar.

Edgar & Gerard

Ook deze twee  kanjers  wisten dit jaar twee geweldige B diploma’s te halen waarvan een eerst plaats in Zwiep.

Shai & Helen

Over een verhaal apart gesproken, dit geweldige tweetal deed aan negen wedstrijden mee, en wist daarvan op zeven in de prijzen te vallen. Dit is ongeëvenaard in onze kennel. Geweldig, van dit koppel gaan we vast nog heel veel horen.

Eros en  Flyn en Joep

Twee hiervan kwamen nog uit op een show en wisten beide een prachtige ZG te halen. Verder zijn ze erg druk met de trainingen samen met hun baasjes, en hopen ook volgend seizoen de wedstrijden onveilig te gaan maken,en dan zowel in de showring als ook in het jachtveld.

Al met al een geweldig jaar voor onze kennen en we moeten nog maar eens zien of we dit kunnen gaan evenaren de komende jaren,dat we dat gaan proberen is zeker,  er zit zeker nog wel iets rek in bij deze honden

23-11-2010

Weer een top zondag

Het was zondag weer een groot feest voor de seconds. Twee van onze honden zijn weer in de prijzen gevallen. Bram haalde in de A klasse een tweede plaats en Shai haalde in de B1 de derde plaats, grote klasse. Pien had een 10e plek in de A, en Emma heeft haar diploma net mis gelopen.

22-11-2010

De Asterion was super georganiseerd, leuke proeven, prima catering en een gezellige sfeer. Het was een leerzame dag voor Emma en mij, ze heeft goed haar best gedaan en het certificaat gehaald met een 9e plek, 325 punten van de 400. Ik ben erg tevreden over het werk wat ze heeft laten zien.  

Asterion

Dinsdagavond rond 19.00 uur telefoon, de JPC van de Labradorvereniging, met de vraag of Eager Emma en haar voorjager mee willen doen aan de Asterion zaterdag 13 november in het Amsterdamse bos. Doordat we de workingtest zo lekker gelopen hebben zijn we geselecteerd. Na even overlegt te hebben, en het jachtreisje naar Frankrijk een dag te hebben uitgesteld, zeggen we volmondig ja. We hebben er zin in, en gaan er een leuke dag van maken.

28-10-2010

Al weer een Eager in de prijzen.

Helen en Shai hebben zondag een workingtest gelopen bij de Goldens in Ottersum. Deze keer had Shai z`n koppie er goed bij en haalde een 2e plek in de B1, met 86 punten. Van harte gefeliciteerd met dit mooie resultaat.

25-10-2010


Op nieuw een fantastisch weekend.

 

 

Zaterdag 16 oktober hebben Bram en Marianne hun eerste map A gelopen in Heerenveen, en met succes.

Met 535 punten haalden ze de 7e plaats. Een geweldige prestatie, waar ze beide trots op mogen zijn. Van harte gefeliciteerd.

 

Zondag 17 Oktober was er van de NLV een workingtest in Son en Breugel. Helen en Shai, en Erna en Emma deden daar allebei mee in de B1 klasse. Helaas voor Helen was Shai de eerste twee proeven er niet echt met z`n kop bij en heeft hij daar veel punten laten liggen, en miste daardoor het diploma.

 

Emma deed het dit keer beter dan haar broer, ze heeft goed haar koppie erbij gehouden, werkte effectief en scoorde hoge ogen bij de keurmeesters. We hebben er zelfs een prijs aan over gehouden, we werden unaniem door de keurmeesters uitgeroepen tot meest talentvolle combinatie in de B1.Daar kregen we het wel even warm van, onze dag kon dus al niet meer stuk.

 

In de B1 hadden 50 honden deel genomen waarvan er maar 17 een diploma hebben gehaald, we waren dus best trots dat we daar bij zaten, maar het werd nog mooier, we hebben de 3e plaats behaald met 82 punten. We hadden weer een prachtig weekend met goede resultaten, daar zijn we erg blij mee..

 

geschreven19-10-2010


Opnieuw in de prijzen.

 

Helen en Shai hebben zaterdag 25-09-2010 een KNJV proef gelopen in Hoofddorp.

En opnieuw vielen ze in de prijzen, dit keer een 2e plaats met 74 punten in de B.

Helen en Shai van harte gefeliciteerd met jullie succes.

 

27-9-2010

 

Het houd nog niet op.

 

Vandaag kwamen Gerard en Edgar uit in Zwiep voor hun B, Aldo en Pien gingen voor de A .Helaas voor Aldo  had Pien het na de B proeven wel een beetje gehad en ging de dirigeer daardoor volledig de mist in. Maar er was een prachtige B met 78 punten, en de A was dit seizoen immers al binnen gekomen.

Maar dan Gerard en Edgar, ze gingen voor de tweede keer op voor hun B, en Edgar had er samen met zijn baas veel zin in. Een 9 voor volgen, een 8 voor de vooruit(hij kwam niet direct terug)een 10 voor afliggen, een 10 voor uit water, een 10 voor kort apport, een 10 voor de verloren zoek, een 10 voor de markeer en het word wat eentonig maar ook een 10 voor overwater.77 punten en een schitterend tweede B diploma. Dit punten totaal was goed voor een prachtige eerste plek, en daar is Gerard erg blij mee, en wij zijn super trots op dit tweetal. Op naar de mappen het volgende seizoen. Gerard van harte.

Geschreven 20-9-2010


Alweer in de prijzen!

 

Na het Mega diploma met een super verdiende eerste plaats, van Shai en Helen in Afferden-Deest, mochten Emma en ik vanmorgen starten in Markvelde.

Je hoopt dan toch weer op een mooie B,en dat leek tot de voorlaatste proef ook te lukken .Dat was de markeer en zoals iedereen weet is dat vaak erop of eronder. Dit keer dus eronder, Emma kwam in de problemen door de vele valplekken die ontstaan waren door gerommel van de voorgangers en bleef op een van die plekken hangen. Dat was dus een nul en wel even jammer omdat ik weet dat ze dat super kan. Verder heeft ze wel aardig gewerkt, al was ze niet helemaal scherp.

We hebben dus een KNJV C diploma  en die hadden we nog niet. Tijdens de prijs uitreiking werden van alle klasse`s de 1e drie opgenoemd en tot mijn grote verbazing hadden we de tweede plaats in de C.

 

Geschreven 13-09-2010 20.30 uur 


Het Kan niet op !

 

Vandaag zijn Helen en Shai voor de KNJV in Afferden-Deest en hebben daar hun eerste B diploma gescoord met maar liefst 79 punten. Het is op dit moment van schrijven nog niet duidelijk of dit goed genoeg is voor de prijzen, maar ik denk een dikke eerste plaats!

 

Geschreven 12-9-2010 13.45 uu

 

 

 

 

r

 


 

 

Shai 1e plaats Beerse (B)

 

Het gaat beangstigend goed binnen onze kennel.Was het een paar weken geleden nog Bram en Edgar, vorige week Emma, Pien en Shai, is het vandaag weer Shai. Ze deden mee aan een Cold Game Test in Beerse (B). En met maarliefst 97/100 punten werden ze 1e. Shai was ook nog de jongste deelnemer. Een geweldige prestatie voor dit geweldige koppel. Helen en Shai hebben zich door dit resultaat geplaatst voor de finale WT in België.

 

.

Geschreven 4-9-2010


Hoera Hoera, Pien en Aldo hebben de A.

 

Het was een super weekend voor The Second Off April, na het succes van gisteren, nu voor Shai en Helen een 3e plaats in de workingtest C van de chessen in Borculo.

Emma opnieuw een mooi diploma in de B1 van de workingtest in Borculo, en het geweldige succes van Pien en Aldo in Genderingen op de KNJV proef, een mooi A diploma met 92 punten en een 2e plaats

 

. 

 

 

28-08-2010


Emma en Erna 2e plaats Hardenberg

 

 

Vanmorgen zonder enige verwachting vertrokken voor de KNJV proef in Hardenberg. Na de loopsheid was Emma nog niet echt de oude en deze week in de training heeft ze me dingen laten zien, waar mij de moed van in de schoenen zonk. Ik zou deze dag dan ook gaan zien als een training op vreemd terrein, en leuke bijkomstigheid, ik had dan ook mijn zenuwen weer volkomen onder controle. We begonnen met kort apport en apport uit diep water. Dat deed ze vol overgave en dat koste ons een puntje, een 9 en een 10. daarna de verloren zoek, dat deed ze erg snel en vakkundig een dikke 10. Toen de markeer, altijd toch wel een beetje spannend al weet je dat ze dat goed kan. Vandaag dus ook , een 10. En toen over water, deze week dus niet haar favoriete ding, maar na even opnieuw ingezet te hebben een 8. En dan word het toch nog spannend volgen en vooruit sturen, ook de vooruit ging deze week anders dan anders zal ik maar zeggen, maar ze had er zin. Een 10 voor het volgen en een 9 voor het uitsturen, ik was erg tevreden. Maar dan als aller laatst het afliggen, deze week was ze soms sneller om de hoek dan ik, dus dat werden 2 hele lange minuten voor mij. Ze was wat onrustig, is gaan zitten, maar we hadden toch een 8, en in onze eerste poging een prachtige B met 74 punten. Ik was en ben erg trots op mijn dametje, en tijdens de prijsuitreiking bleek dat de 74 punten ook nog goed waren voor een 2e plaats en een beker. Dit smaakt naar meer zullen we maar zeggen.

 

27-08-2010


Gerard en Edgar hebben het geflikt,

het eerste Eagernest KNJV B diploma is binnen en wel met 73 punten.

Zaterdag 14 augustus KNJV proef Winterswijk, vroeg uit de veren, en dan je eerste wedstrijd lopen. Wie had dat ooit gedacht? Maar zoals Gerard altijd zegt, ik vind het leuk, Edgar vind het leuk en zolang dat zo is blijven we doorgaan.

Er is hard voor gewerkt door beide en heel wat kilometers voor gereden, maar het resultaat mag er dan ook zijn. De trainingen van Marijke en Jos hebben hun vruchten afgeworpen en natuurlijk de coaching van Wilma vandaag.

Gerard en Edgar van harte gefeliciteerd, en op naar de volgende successen.  

 

 

geschreven 15-8-2010


Bram haalt zijn eerste A

 

Afgelopen zaterdag hebben Bram en Marianne het velbegeerde A diploma KNJV binnen gehaald.

In Veendam haalde ze met maar liefst 93 punten dit prachtige diploma, het leverde de tweede plaats op. Voor onze kennel is dit de eerste A die word gehaald. Pien en Aldo gingen ook op voor de A maar dan in Vriezenveen, helaas zonder resultaat. Marianne en natuurlijk Bram van harte gefeliciteerd.

 

 

geschreven 8-8-2010


Emma tweede in onderlinge

 

Emma is in de onderlinge wedstrijd in groenlo 2e geworden in de C klasse, ze is uitgenodigd voor de onderling kampioenschappen van de groepen Terborg, Zwiep en Groenlo. Komende dinsdag is het zo ver dan zullen we zien hoe het is gegaan.

 

 

geschreven 2-7-2010

 

Shai 4e plek WT Bergschenhoek

Shai heeft het weer goed gedaan, samen met zijn bazin Helen heeft hij met 86 punten de 4e plek gehaald op de wt van de nlv in Bergschenhoek. Gefeliciteerd Helen en Shai met dit mooie resultaat.

geschreven 12-6-2010

 

4e plek NLV Teamwedstrijd.

 

Afgelopen zaterdag zijn we in Barneveld geweest, om daar mee te doen aan de team wedstrijd van de NLV. Zowel Pien als Emma hebben deelgenomen. Erna en Emma wisten met hun team samen met Gerlinde en Jesko en Jos met Fay de vierde plek in de wacht te slepen. Met Pien hadden we een kennel team samen gesteld,wat bestond uit Pien met broer Bram en zoon Shai. Dit team wist de 14e plek te behalen. We hebben een mooie dag gehad. Voor onze kennel was het een geslaagde dag,deelnemen aan een wedstrijd met vier honden hadden we nog niet eerder gedaan.

 


 

Team training bij Sander de Graaf

 

Zaterdag hebben we met drie teams een training gevolgd bij Sander de Graaf (www.apporteur.nl) als voorbereiding op de team wedstrijd van de nlv. Het was een geslaagde dag, en aan het einde van de dag gezellig afsluiten in het veld met een bbq. We hebben wel gezien dat we een zware dat tegemoet gaan bij deze wedstrijd van de NLV.

 

               

 


 

Werk Goldens

 

Kennissen hebben een nestje met werk Goldens nog enkele reuen te koop kijk op hun site

 

www.vandebleckinkhof.nl


 

Een Weekje Ameland

Winderig maar wel er gezellig hier op Ameland


 

Hoe mooi kan een weekend zijn

 

Gisteren was het al een topdag, maar deze zondag maakte het weekend helemaal kompleet.

We zijn naar Bennekom geweest, waar we zijn gaan kijken naar Eros. Dit was de moeite waard want deze kanjer kwam in zijn eerste show met een U uit de ring. Lucette en Ger van harte gefeliciteerd met deze mooie uitslag.


Geweldige dag in Biddinghuizen.

 

We hebben mooie resultaten geboekt. 

Aldo en Pien hebben de eerste plek in de B2 klasse gehaald , en Emma heeft in haar eerste workingtest haar C diploma gehaald met 74 punten. We zijn blij met deze resultaten en genieten nog lekker even na van deze geweldige dag.

 

zaterdag 24 april 2010   


HD ED

 

Gezondheidsuitslagen Eagernest zijn binnen; alle hondjes HD A en ellebogen vrij

 

14-04-2010


Een goed begin is het halve werk.

 

 

Op deze regenachtige zondag morgen zijn we al vroeg afgereisd naar St Oedenrode/Veghel voor de clubdiplomadag van de goldens.

Daar aangekomen waren Helen en Angela met Shai al van de partij. We moesten beginnen met vooruit sturen en komen op bevel, met daar aan gekoppeld het kort apport.

Helen en Shai moesten hier de spits afbijten en met twee tienen lukte dat aardig.

Emma had echter haar broer met de dummy binnen zien komen en nadat ik haar uit gestuurd had en weer binnen mocht roepen wilde ze als nog een dummy mee nemen en moest ik alles uit de kast halen om haar weer binnen te krijgen. Maar na een stem verheffing kwam ze gelukkig en mochten we het kort apport doen. Dit deed ze prima en wij werden dan ook beloond met een 6 en een 10.

We konden door naar de volgende proeven en dit waren volgen en het apport uit diep water . Shai ging ons weer voor en scoorde op beide onderdelen een negen. Dat was natuurlijk geweldig, en wij moesten dat nog maar zien te klaren. Gelukkig deed Emma het prima en ze volgde perfect, een dikke 10, toen uit water, ze wilde gaan schudden en deed dat al met haar kontje dus heb ik de dummy staand aan genomen en kregen we daar een 8, we waren tot nu toe dik tevreden maar de zwaarste proef moest voor ons nog komen. Deze week had Emma namelijk nog al eens laten zien dat ze dat nog erg moeilijk vind. Maar ze kon nog even weer de kunst van haar broer afkijken en die haalde opnieuw een dikke 10 en dus in zijn eerste wedstrijd een prachtig C diploma met 48 punten. Na een diepe zucht van onze kant zijn we naar de keurmeester gegaan en heb ik haar op de aan gewezen plek neer gezet, ik heb haar laten zitten want ze heeft dan meer rust en toen kon het duimen beginnen, ik kan jullie allemaal verzekeren het waren de langste 2 minuten uit mijn hele leven, maar ze bleef keurig zitten en werd ook beloond met een dikke 10. De eerste wedstrijd en de eerste C, we zijn zo trots op dit tweetal.

Na 6 uren begon dan eindelijk de prijs en diploma uitreiking, het lange wachten werd beloond, Shai heeft de eerste plek in de C gehaald .We zijn erg tevreden over onze kanjers en hopen dat er nog veel diploma`s zullen volgen.

 

Geschreven 21 maart 2010


Reünie 07-03-2010

 

Zondag 7 maart was het dan zover, de "kleine"pupjes al weer 1 jaar oud. Met z'n allen zijn we naar  Busloo gegaan, waar we lekker hebben gewandeld en daarna nog een workingtestje hebben gedaan. Het was een gezellige dag, en  erg leuk om elkaar weer te zien en te spreken. De puppen waren al echte honden geworden. Het werken lijkt er goed in te zitten, en dat zullen ze dan de komende maanden ook laten zien op diverse clubdiploma dagen. Ook op de show zullen ze niet misstaan. We kijken uit naar de volgende keer. (klik op de linken voor foto's)

 

Album 1    Album 2   Album 3

 

geschreven dinsdag 23 feb       


Het gaat weer beginnen

 

Het is weer zo ver het seizoen gaat weer beginnen. We hebben deze week de laatste winter trainingen, en de zomer training staat al weer voor de deur. Het gaat gelijk goed van start, Marianne gaat 6 maart meedoen aan de PJP Gelderland, in Genderingen, en we duimen dat het maar net zo goed gaat als tijdens de mappen 2009 .

Erna en Emma gaan naar Groenlo (Marijke op de Weegh) waar ze nu ook trainen, en daar gaan ze de vervolg cursus doen. Pien en ik blijven bij Sander de Graaf  in Almere. De eerst inschrijvingen voor de wedstrijden zijn de deur al uit, Erna en Emma gaan  in St Oedenrode en Son proberen een C diploma te halen. Verder hopen ze mee te doen met de teamwedstrijd van de NLV, samen met Will zeeman (labrador A) en Gerlinde Moddemann (labrador B2) gaan ze een team vormen. We kijken er naar uit. Pien en ik gaan ook mee doen aan deze teamwedstrijd, samen met Marianne en Helen gaan we het proberen. Het lijkt mij leuk om eens met onze kennel mee te doen, zo vaak krijg je deze kans niet, dus het hele team "The second off april". Verder wil ik het met Pien rustig aan doen dit jaar, vorig jaar is er te veel mis gegaan en dat wil ik niet nog een keer. Het gaat erg goed nu, en dat wil ik graag zo houden. We gaan kijken of we haar weer op het oude niveau krijgen, en wensen iedereen een succes vol en heerlijk seizoen toe.

 

geschreven dinsdag 23 feb

 


Een bewogen jaar

 

Het jaar zit er bijna op, en we kijken terug op een bewogen jaar.

Vorig jaar rond deze tijd zaten we in spanning af te wachten wanneer we konden afreizen naar München. Begin januari was het zover, Pien werd gedekt door Alant.

Twee maanden later hadden wij 7 prachtige pups. Het was een geweldig nest met mooie ondernemende pups.

We hebben voor deze honden geweldige mensen kunnen vinden die ze verder gaan trainen en opvoeden. De pups waren krap 6 weken oud , en Pien en ik waren al weer aan het trainen, het ging geweldig en ze liet zich van haar goede kant zien. Tussen door ook nog gesteriliseerd. Het proeven seizoen begon, en ook dit ging goed, 3 keer geprobeerd een A te halen net niet gelukt maar er wel gestaan. Ze deed het goed, wel zwakte ze iets af en dat baarde mij zorgen.

Haar eerste map haalde wij binnen, niet hoog en goed, maar wel binnen. Daarna ging het erg snel berg afwaarts de map Neede ging niet goed. En ze begreep gewoon niet meer wat er van haar gevraagd werd. Ook tijdens de trainingen ging het slecht, we raakte haar nog een keer kwijt op een sleep en de moed zakte in mijn schoenen. Toen kwamen er nog 2 Working test en plots stond ze er weer. Een tweede plek in Oldenzaal was een beloning van al die maanden ploeteren en trainen om haar weer terug te krijgen op haar niveau.

Daarna nog een WT in Ottersum ook deze ging redelijk. De afsluiting van het jaar was de onderlinge van honden school Sander de graaf, daar wist zij de eerste plaats binnen te halen.

De balans op makend mogen we best tevreden zijn met wat wij dit jaar hebben gepresteerd.

 

·         Pups

·         Vroeg beginnen met de training ( te vroeg?)

·         sterilisatie

·         Map binnen gehaald B

·         Working test B2 2e plaats

·         En de eerste in de onderling van de apporteur Sander de graaf B2

 

Verder hebben we natuurlijk nog Emma waar Erna vooral erg druk mee is geweest om haar te trainen,  dit gaat volgens schema, niet te veel druk, maar vooral een goede brede basis mee geven en dat lijkt haar goed af te gaan.

 

Ook voor onze kennel in het algemeen ging het erg goed. Marianne en Bram hadden een TOP jaar en hebben dan ook diverse malen een plaatsing in de wacht gesleept. Met als de top de eerste plaats op de map van Neede, en de eerst plaats op de WT Ottersum B2.

Ook op onze website kunnen we dit bewogen jaar goed terug zien met veel bezoekers en we zijn dan ook voor het eerst sinds 2002 de 10.000 bezoekers gepasseerd.

Al met al een geweldig jaar

 

25 december 2009

 


Almere

 

Zondag 6 december hebben we deelgenomen aan de onderling wedstrijd (working Test B2) van de apporteur, van Sander de Graaf. Sinds een paar maanden trainen we daar. We zijn `s morgens met 17 man en vrouw van start gegaan, en het was een succesvolle dag. Aan het einde hoorde we dan ook dan Pien de eerste plaats had behaald met 86 punten. Ze heeft ook de gehele dag goed en passievol gewerkt, en daar waren we naar opzoek. Dat we deze dag zo afsloten was alleen maar een beloning voor ons.

 

7 december 2009

 

Afsluiting 2009

 

Het begint er op te lijken dat Ottersum traditiegetrouw de afsluiting van het seizoen wordt, we gaan hier dan ook elk jaar naartoe. Was het voor mij en Pien niet de beste dag van het jaar, kwamen we toch nog terug met een certificaat B2.

Ook Marianne en Bram waren aanwezig en dat voelen ze nog lang na in Ottersum. Zij haalde met haar Bram, de eerst plek met 87 punten . Ondanks dat ze op één proef een dummy lieten liggen wist ze 23 deelnemers achter zich te laten. Wij als fokkers,(van Bram) zijn dan ook erg trots op Bram en Marianne, en met wat zij het hele jaar hebben laten zien. We zijn dan ook erg benieuwd wat ze nog meer in hun mars hebben. Marianne gefeliciteerd.

geschreven 23-11-2009

 

Pien in haar goede doen ?

Zondag gingen wij voor een workingtest naar Oldenzaal. Vorige week waren we nog in Haaksbergen en lukte het niet. Ik heb daar een proef afgebroken omdat ze er helemaal niets meer van begreep, maar vandaag haalden we een Diploma.

Wij vertrokken vroeg richting Oldenzaal samen met Marianne en Bram, een van onze trainingsmaatjes Gerlinde met Jesko was er al. Pien leek goed in haar hum en samen met haar vrienden Bram en Jesco moest het goed gaan. Ook voor mij was het goed toeven met twee persoonlijke coaches. Marianne en Gerlinde waren de hele dag in de weer met mij, Aldo, heb je Pien laten plassen?, Aldo, heb je haar water gedaan?, Aldo, blijf eens bij haar zitten en wees een rustig, Aldo, Heb je haar pemmikan gegeven?,enz. enz. En het ging goed, waar het voorgaande weken wat minder ging, ging het vandaag goed. Ze liet zien vertrouwen te hebben in wat we aan het doen waren, en aan het einde van de dag hadden we dan ook alles binnen. Ook Jesco en Bram hadden alle dummy’s binnen. Nu wachten op de uitslag, en ja we haalde de tweede plaats in de B2. Ook Jesco en Gerlinde vielen in de prijzen, en wel de eerste. Dat was een geweldige afsluiting van een geweldige dag.( het had nog mooier kunnen zijn, want Bram en Marianne  misten net een paar puntjes voor de derde plek.) We lijken weer op de goede weg te zijn, en we komen langzaam weer terug op het oude niveau. We doen het rustig aan en zo zien we het van week tot week.

A.s. woensdag gaan we op jacht, en daar kan ze haar koppie lekker leeg maken. Over drie weken hebben we nog een WT in Ottersum en dat is dan de afsluiting van dit seizoen.  We zien wel hoe we er dan weer voor staan, maar ik hoop dit nog even door te kunnen trekken.

 

 

Geschreven 02-11-2009

 

 


BRAM 1e plaats map B Neede.

 

 

Marianne en Bram van harte gefeliciteerd met jullie 1e plaats. Het was een erg zware map waar maar 10 diploma`s zijn gevallen.(6 b en 4 a diploma`s) Als je dan als eerste uit de bus komt heb je een heel erg mooi en verdiend diploma in je zak, en ja Marianne al kun je het nog niet geloven, dan hebben jullie samen weer fantastisch werk laten zien, en ja dan heb je The Second off April  al weer geweldig vertegenwoordigd.

Jullie zijn een top team en gaan het nog ver schoppen, en wij genieten daar erg van, en wensen jullie nog heel veel succes met alles wat jullie samen nog gaan ondernemen. Nogmaals Van Harte Gefeliciteerd.

Geschreven 17-10-2009

 


net niet 

Zaterdag 10 oktober

 

De map in Denekamp.

The second, was vertegenwoordigt door Bram en Pien, Emma is nog even als toeschouwer geweest, en ze moest natuurlijk al even kijken hoe dat er aan toegaat. De proeven waren gevarieerd en aardig goed te doen, maar het venijn schuilt meestal in de staart en dat was ook in Denekamp het geval.

Bram heeft keurig gewerkt, maar 1 apport gemist doordat hij hem net boven de wind kruiste. Hij heeft weer de nodige ervaring opgedaan en gaat het komende weekend nog naar Neede, maar zoals Marianne al zei, hun seizoen is al geslaagd ze gingen voor de map B en die is glansrijk behaald.

Pien zat nog wel in de race, maar nog steeds niet top in haar vel. Ze heeft op de 1e proef de meeste punten laten liggen want koeien, en Pien, dat is nog steeds niet de perfecte match. Daarna ging het beter en kwam ze in de wedstrijd, ze heeft dan ook haar map wel weer gehaald. Had volgens Aldo niet slecht gewerkt maar ook niet uitstekend. We hopen dat ze zich zaterdag weer top voelt en gaan er dan opnieuw voor.

 

 

          Successen van Bram en Marianne.

 

26 september 2009

Marianne en Bram gingen vol goede moed naar de KNJV proef in Kampen. Na een dag keurig gewerkt te hebben gingen ze met een prachtig B diploma naar huis met maar liefst 76 punten en een verdiende derde plaats. Gefeliciteerd.

 

Zaterdag 03-10-09.

Bram mag zijn kunsten gaan vertonen op de map in Lunteren, en dat doet hij weer met volle overgave. De proeven waren leuk, divers en goed te doen volgens Marianne. Het resultaat mag er dan ook zijn. Voor`t eerst op gaan voor je map B en dan met een diploma van 498 punten en een 5e plaats naar huis gaan, dat vinden wij helemaal top. Gefeliciteerd.

 

Geschreven 12-10-2009


 

Het is niet gelukt.

 

We zijn al weer een paar weken verder, en ik heb met Pien weer twee proeven gelopen, Hardenberg en Genderingen. Het is niet gelukt om de A binnen te halen,het waren twee dagen achtereen en de wind was stormachtig, en dan weet je al dat je met een onervaren hond op dit niveau het moeilijk gaat krijgen.

We waaiden bijna weg, in Hardenberg ging de eerst lijn super, ze liep er in een streep naar toe, maar op het eerste fluit signaal luisterde ze niet direct en moest ik mijn stem gebruiken. Ze zat op de plek!  Omdat ze niet direct geluisterd had moest ik haar nog 10 mtr naar rechts sturen, van de wind af en dat deed ze in een streep maar luisteren was er niet meer bij, ik heb nog net kunnen voorkomen dat ze de duif mee nam.  ik was niet ontevreden met deze eerste lijn.

 

Gisteren in Genderingen was het een wanvertoning, ze liep de eerst lijn weer aardig goed moest iets tegen de wind in, dat deed ze goed en toen vond ze zo iets lekkers, dat ze daar eerst uitgebreid in is gaan rollen en dat duurde de keurmeesters te lang. Vier keer rollen en niet luisteren is ook wel heel veel.

 

Geschreven 30-09-2009


Vriezenveen

 

Afgelopen weekend was er de K.N.J.V proef Vriezenveen, dit is de plaats waar wij wonen en tevens de proef waar ik nog nooit een diploma heb gehaald. De ochtend begon vroeg en liep eigenlijk best wel goed. We moesten over water beginnen en dat is wel lekker. Rond de middag waren wij klaar en hadden een B diploma gehaald, eindelijk een diploma in Vriezenveen. Nu wachten op de dirigeer proeven, ik had laat ingeschreven in de hoop ook een hoog nummer te krijgen zodat er velen voor mij zouden zijn, en ik de kat nog even uit de boom kon kijken. en dat was ook zo. We moesten wachten tot half vijf voordat we op het veld stonden, en het ging best goed, maar we haalden het stop punt net niet. Pien luisterde goed maar zat op een gegeven moment vast, en het duurde de keurmeesters te lang voor ik haar daar uithad.  ik moest haar dan ook terug halen van de keurmeesters. We kunnen terug kijken op een geslaagde dag, jammer dat we de A niet mee naar huis konden nemen. Maar wel een Vriezenveense B met

74 punten.


 

Eager second op foto shoot K.N.G.F

 

Flynn en Shai zijn bezig beroemd te worden en u kunt ze dan binnenkort zien in elke bushokje of billbord,

ze zijn namelijk gevraagd als foto model voor de K.N.G.F, en hebben dit met veel plezier gedaan.

Als eigenaar vind je dit natuurlijk heel erg mooi, maar ook als fokker voel je je gevleid en ben je erg trots op deze prachtige honden.

Een ochtend poseren,en er zijn prachtige foto's uit gekomen.

Hier alvast een klein voorproefje, voor de andere foto's moet je echt met de bus gaan, en ze bewonderen.

 

   

 

 


 

zo gemakkelijk is het niet

 

Afgelopen dinsdag hadden wij de afsluiting van de training in Winterswijk, alle proeven goed doorlopen dus mochten wij dirigeren, daar hebben wij het hele trainingsseizoen voor gewerkt. Het ging zo slecht nog niet, maar we haalden het niet. Na een keer of zeven goed te hebben geluisterd dacht ze nu red ik me wel, en dus haalden we de duif niet binnen. De zaterdag er op hadden wij de club diploma dag in Borculo, en dus gingen we voor het eggie. Alle proeven goed  doorstaan en een mooie 75 punten in de B, mochten wij het weer gaan proberen voor de A . Dit is wel iets anders dan voor z'n onderlinge hoor, we waren als vijfde aan de beurt, en hebben dus een beetje de kunsten afgekeken ( er zat niet veel bij waar ik wat aan had) en ik heb mijn eigen plan dan ook maar getrokken! Dat was niet zo`n sterk plan, want Pien trok gelijk naar rechts en dat was niet de bedoeling (normaal op een training pik je dit natuurlijk niet, maar nu hoop je dat ze nog wat bij trekt) ze moest de sloot over, gelijk proberen haar op de kont te fluiten en ze luistert niet! Gaat zitten plassen en daarna even zitten. stuur haar daarna naar links tegen de wind in, en ook dat gaat niet goed, nog een keer, en weer niet, en dan besluit ik haar terug te fluiten omdat ze niet luistert. Lof van de keurmeesters maar daar kwam ik natuurlijk niet voor. De volgende keer beter, hopen we dan maar weer.

 

En dan zit de eerste cursus er al weer op

 

Emma en Erna hebben de eerste jachtcursus (puppy) met een goed gevolg afgelegd. De pups hebben alles mee gemaakt op deze eerste cursus. Apporteren, markeren, zwemmen en natuurlijk volgen en afliggen, en niet te vergeten het echte wild. Nu moeten ze gaan uitkijken naar de vervolg cursus en daar hebben ze dan ook al voor ingeschreven deze gaan ze doen in Hengelo (ov)

 

Angela heeft ook haar eerste cursus met Shai er al op zitten, en is er met lof door gekomen.

Shai zit nu nog volop in de jachtcursussen en vind het allemaal erg leuk. Net als zijn bazinnetjes.


Naar de eerste show

 

Vorige week zondag was het dan zo ver, bijna alle pups hadden zich ingeschreven voor de club match van de NLV. Het hele nest kwam  met een "Belovend" de ring uit, maar wat nog net zo leuk was, is dat wij ze allemaal even weer terug zagen. De uitslag is mooi maar de pups zijn het allermooist. Ook Theo en Yvonne waren er met Alba, en ook zij hebben zich maar bij ons aangesloten, ze horen toch ook nog steeds bij onze "Second off April" familie, net als natuurlijk Bram en niet te vergeten Marianne. Bram hebben wij ook voorgebracht en hij wist zijn 2e ZG in de wacht te slepen, met een prachtig keurverslag.

 

 


 

De pups op de Jacht training

 

Nu de pups 13 weken oud zijn, zit er al weer een week of 5 aan training op. Van alle kanten horen wij dan ook dat het erg goed gaat met ze. Afgelopen training hebben Emma en Edgar ( zitten op dezelfde training) voor het eerst echt wild gehad en dat ging geweldig. Van duif tot met het konijn alles ging goed.

 

http://lh5.ggpht.com/_8-FWyWlA2vA/Si37xgtx0II/AAAAAAAABoU/7kcTME4U_wQ/s576/PICT0056.JPG  Edgar

 

          http://lh4.ggpht.com/_8-FWyWlA2vA/Si376aW9cCI/AAAAAAAABpk/V8HW7eD8T2Q/s576/PICT0079.JPG  Emma

 


Bas op bezoek

 

Vandaag is Bas Weentink op bezoek geweest, en wij hebben van de pups een paar mooie platen geschoten. Ook voor marianne hebben we haar honden op de foto laten zetten.

 

 

 


 

Bram moest ook op de Foto

 

Het seizoen is weer begonnen, en al moet ik dan nog wel even kalm aan doen met Pien,de rest van de seconds gaan wel verder. Maureen met Yente waren in bussloo voor de afsluiting van de Wintertraining en haalde daar een mooie 4e plaats. Marianne en Bram  waren op een workingtest in Bosschenhoofd en haalde daar een grandioze 3e plek, met maar liefst 88 punten. Ze belde ons met de mededeling dat Bram ook op de foto moest.

 


GROOT NIEUWS!!!!!!!!!!!!!

De pups van Pien en Alant zijn geboren.

Het Eager nest bestaat uit 1 teefje en 6 reutjes, allen donkergeel/vosrood van kleur en zo als het nu lijkt kerngezond. We hebben voor ons E nest de naam Eager bedacht omdat we de betekenis ervan erg bij onze situatie vonden passen. Eager betekent onder andere; vurig, enthousiast,en gretig, maar ook verlangend.

 

 


Dekking Pien en Alant gelukt

 

Afgelopen weekend zijn wij afgereisd naar München voor de dekking van Pien. Dit is gelukt ze hebben drie keer een geruime tijd gekoppeld gestaan. Nu maar afwachten, en kijken wat de echo over 34 dagen zegt, wij proberen de rest bij te houden in het dagboek.

 

Geschreven 06-01-2009


Nieuwe Reu

Na een zoektocht van enkele weken is het gelukt om een andere reu te vinden voor de dekking met onze Pien. Mede door het intensive zoeken van Crista, is het gelukt om deze reu te vinden. Alant von der Wegwarte is zijn naam. Het is een reu die hoofdzakelijk word gebruikt voor de praktijk jacht, maar ook heeft hij diverse jachtproeven gedaan en dit altijd met succes. Hij is mooi, heeft een goed karakter en heeft alle gezondheidsuitslagen, en dat is wat wij zoeken in een labrador. Zoals HD, ED, Optigen ogen, CNM (myopathie), EIC,deze laatste drie zijn DNA testen dus je kunt er van uitgaan dat de pups dit nooit krijgen.

       


 

Dekking Dalziel gaat niet door

 

Helaas gaat de geplande dekking met Pien en Dalziel niet door. Om persoonlijke redenen hebben wij deze dekking moeten cancellen.

We zijn naarstig opzoek naar een nieuwe reu, en die zit er aan te komen.

 

Geschreven 13-12-2008


 

 

Het zit er weer op

 

Vorige week hebben wij de laatste wedstrijd gehad in Ottersum B2. Helaas hebben wij geen diploma gehaald, maar ik ben tevreden over hoe ze heeft gewerkt, ze heeft dan ook dingen laten zien die ik nog niet van haar had gezien, bv een sleep van twee a driehonderd meter, daar voor moest ik haar ook nog een honderd meter vooruitsturen voordat ze bij het begin van de sleep was. Dit deed ze geweldig, in een commando en met zoveel passie dat ons de modder om de oren spatte. Het waren moeilijke opdrachten maar zeker wel te doen, ze lagen mijn inziens dik tegen de A aan. Achteraf gezien hebben wij een goed jaar gehad met het binnen halen van de K.N.J.V B en de map ,Tweede plek in Sparrenwoude en ook nog eens een diploma B2 in Oldenzaal . Ook heb ik haar beter leren lezen, en ook mijn zwakke punten, en de punten waar wij samen nog eens flink mee aan de slag moeten zijn boven water gekomen. Nu gaan wij weer richting de loopsheid en dan zal ze worden gedekt door Dalziel wij houden jullie op de hoogte.

Ps Bram heeft wel weer een Mooie  B1 in de wacht gesleept.

 

Geschreven 30-11-2008


 

Een succes volle zondag voor The second off april.

Bram 2e plaats B1.

Zondag hadden we een prachtige dag bij de Flatcoatretrievers, de workingtest had leuke proeven met prachtige resultaten als gevolg. Yente haalde haar eerste workingtest C met 80 punten, Pien haalde haar eerste workingtest B2 met 73 punten en de topper was dit weekend Bram die uit kwam in de B1 klasse en daar als 2e eindigde met 96 punten. De honden hebben weer als vanouds gewerkt en daar hebben we allemaal van kunnen genieten.

Geschreven 03-11-2008


Weer succes voor Pien

Zondag was er weer een working test . In Spaarenwoude heeft zij zich van haar beste kant laten zien en heeft ze de tweede plaats veroverd in de B1. Ze heeft prima gewerkt en dat resulteerde dan ook in die mooie tweede plaats met 86 punten. Bram was er ook en heeft jammer genoeg een dummy gemist maar haalde wel zijn diploma met 75 punten.

 

Geschreven 19-10-2008