pup dagboek

Dagboek Emma en Tubbs

 

13-04-2014

En dan is het tijd om het dagboek te sluiten. 

Alle hondjes hebben het geweldig getroffen bij hun nieuwe baasjes, wij zijn dan ook heel blij met jullie.

Hier is het stil, en best wel leeg. De werpkist is opgeruimd, de speeltjes verzameld en de rust weer gekeerd. 

Heel eerlijk, ik moet er nog vreselijk aan wennen:(

Gelukkig loopt Broer hier nog lekker rond tussen onze dames, en zorgt hij nog wel voor de nodige fratsen;)

Doordat ik op dit moment aan het werk ben zijn de schoonmaakwerkzaamheden nog voor de overige huisgenoten, en dat gaat eigenlijk wel heel goed:)

Langzaam word het weer een "normaal" huis, en kunnen we weer rondlopen zonder uit te moeten kijken of er niet ergens nog een pup loopt, of ligt. Maar wat was het leuk.

Het was een heerlijk nestje, gelukkig verliep alles perfect en hebben we geen tegenslagen gehad. Ze zijn allemaal gezond groot genoeg geworden om aan hun grote avontuur te kunnen beginnen, en dat doen ze vol overgave.

Jullie als nieuwe baasjes zullen er alles aan doen om ze blij en vrolijk te houden en zullen ze laten doen waar ze goed in zijn namelijk het werken in de jacht en de wedstrijden daarom heen. Wij zullen ze vanaf de zijkant blijven volgen, en wensen jullie allemaal heel veel plezier en geluk met jullie kleine dwergen en natuurlijk met sneeuwwitje.

Vandaag hebben jullie al de eerste training gehad (helaas was ik daar niet bij) en dat ging al heel leuk heb ik gehoord. Er zullen er nog vele volgen.

Wij blijven graag op de hoogte.

Verder wil ik iedereen bedanken voor de prachtige en lekkere kadootjes die jullie allemaal meebrachten. Er zijn heel wat heerlijke baksels door gegaan:)

Wij hebben genoten van jullie en van onze hondjes.

Ik wil onze dochters en schoonzoons bedanken voor hun geduld en voor het extra werk wat ze verzet hebben. En natuurlijk mijn maatje en partner in crime Aldo, waar zou ik zonder hem zijn. Als de stress soms hoog was, was Aldo nabij en kwam het toch weer allemaal goed.

Allemaal super bedankt, voor het vertrouwen in ons als fokker, en voor de vele gezellige uurtjes om elkaar beter kennen te leren.

 

 

 

 

 

 

Alle goeds voor de toekomst, dikke knuffel Erna

 

 

11-04-2014

Woensdag rond de klok van tienen kwam Rob zijn hondje halen. Doc alias Dogma ging met zijn nieuwe baasje mee. Zijn andere baasje was op zakenreis naar Londen en wacht een heerlijke thuiskomst. Doc heeft het super gedaan in de auto, en ook het verkennen van zijn nieuwe woonomgeving ging heel goed. We wensen Dogma dan ook een heerlijke toekomst met zijn baasjes Rob en Laurens.

 

Dan zijn er nog maar 2 over, en die stoeien samen heel wat af. We moeten er voor het eerst `s nachts uit omdat ze aangeven dat ze wat doen moeten. Na een snel plas en poep rondje in de tuin gaan ze weer heerlijk slapen. En dan breekt de dag aan dat ook Snow white gehaald gaat worden. Paula en Kees waren er mooi op tijd en ook voor Snow white alias Guusje breekt de spannende reis aan. Het is gelukkig heel goed gegaan, en ze loopt al vrolijk rond in haar nieuwe woonomgeving met Holly en de poezen.

Nu hebben we alleen ons manneke Grumpy alias Broer over. Ook voor hem is het even wennen, en het plassen en poepen gaat even snel want er is geen zus meer die tussendoor even met je komt dollen. Vandaag was hij dan ook wel wat onrustig, hij heeft wel wat lopen zoeken maar uiteindelijk heeft hij berust in zijn lot en is maar bij zijn grote zus Femke gaan liggen. Mama Emma heeft zelfs vanavond met hem liggen spelen, en als hij moe is kiest hij een plekje bij oma Pien of bij zijn overgrootmoeder Glow. Ze vinden dat allemaal prima en al snel is Broer dan ook in diepe rust.

 

 

 

07-04-2014

Vanmorgen hebben we opnieuw vroeg bezoek gehad, en dit keer kwamen Marco en Evi Dopey alias Sky ophalen. We zijn na de koffie nog even met Emma en de 4 pupjes naar het veld geweest, zodat Sky lekker moe gespeeld de grote reis kon gaan ondernemen. We wensen hem samen met zijn nieuwe baasjes en speelkameraad Zorro alle goeds voor een lang en gelukkig hondeleven.

Nadat ze vertrokken waren gingen hier de overige 3 lampjes uit en heeft ons trio heerlijk liggen slapen. Na de pauze hebben ze samen met Aldo in de tuin gewerkt, en ik moet zeggen dat zag er geweldig uit. Er is weer flink gesnoeid, gegraven en gesproeid en het resultaat was dan ook 3 zwarte labradorpups. Ook erg leuk :)

Na het middag eten en de middagdut zijn we nog even weer met ze naar het park geweest. Daar hebben ze weer kennisgemaakt met verschillende dieren en heerlijk lopen stoeien. Nu zijn ze lekker moe gespeeld en gaan wij een avondje genieten van onze rust;)

 

 

 

06-04-2014

En dan is het zondagmiddag en hebben we er nog maar vier:(

Zaterdagmorgen om 8 uur waren Marc en Marijke al helemaal uit België bij ons om hun kleine Sleepy alias Riggs op te halen.

Na samen ontbeten te hebben de laatste dingen doorgesproken en nog even gewandeld te hebben met de kleintjes ging de grote reis voor Riggs beginnen.

Nadat hij met zijn nieuwe baasjes vertrokken was, konden wij aan de koffie met Nicole en Iris. Ook zij kwamen hun kleine mannetje Sneezy alias Finn ophalen. Ook voor hem begon het avontuur. Het is altijd een heel zwaar moment om ze af te geven, maar mensen wat zijn we blij met jullie als nieuwe baasjes.

We weten dat ze het super krijgen/hebben en dat jullie je stinkende best gaan doen om er leuke werkers van te maken.

Verder hebben we het rustig aan gedaan, en aan het begin van de avond ben ik nog even met de kleintjes naar het park geweest.

Daarna een relaxavond op de bank met overal honden en hondjes om me heen:) Aldo zat met Femke namelijk in Bergschenhoek om vandaag in Simonshaven de workingtest te lopen.

 

Vanmorgen zijn Sabine en Stephan gekomen om hun kleine mannetje op te halen. Weer een gelukkig gezinnetje en hier een traan. (het word nooit geen routine)

Bashful alias Bilbo vond zijn grote zus de Ridgeback helemaal geweldig en gaat ook een geweldige toekomst tegemoet. Ook hij zal Duitsland onveilig gaan maken op de workingtesten.

Nu weer even rust, nadat we op visite zijn geweest bij opa en oma. Ook daar deden ze net of ze er dagelijks over de vloer kwamen en gingen na het spelen lekker bij mij onder de bank liggen slapen. Zo krijgen we nog puppyknuffelbezoek voor de achterblijvers en dan is er alweer een dag bijna voorbij. 

 

 

 

04-04-2014

We hebben weer geweldige dagen achter ons gelaten, het weer was prachtig en we hebben heel wat kunnen ondernemen met de kleintjes.

Woensdagmorgen is Bas Weetink bij ons geweest voor een fotoshoot. Bas heeft ooit het nest van Pien ook op de foto gezet en nu dus ons G nest.

We zijn met de hondjes in de auto richting Vogelreservaat gegaan en daar hebben ze heerlijk lopen stoeien en ontdekken en ondertussen kon Bas zijn plaatjes schieten. Na een tijdje werden de kleintjes al wat moe en zijn we richting het park gegaan zodat we ook nog wat waterfoto`s konden schieten. Dit was geweldig en 2 stoere mannen zijn weer naar me toe komen zwemmen. Daarna snel weer in de auto richting huis om weer bij te komen van dit grote avontuur. Nadat ze gegeten hadden ging het lichtje weer uit en hebben ze bijna de gehele middag geslapen. `s Avonds nog even met Paula en Nicole naar de wei van Keizer geweest en daar nog even rond lopen struinen, en nadat ze de laatste brokken hadden gehad naar bed en geslapen tot de volgende morgen half 8 :)

 

Donderdag hebben we het rustig aan gedaan,`s morgens hebben we Mariël en haar Malamut Thalon op de koffie gehad en konden de pups kennis maken met deze heerlijke knuffelbeer. Ze moesten wel even aan zijn grote wennen en toen Femke met hem ging spelen zochten ze allemaal de beschutting van de fiets op. Daarna zijn er nog wel een paar even op onderzoek gegaan en uiteindelijk liepen ze allemaal weer rond al bleven sommigen hem nauwkeurig in de gaten houden. `s middags kwamen Sabine en Stephan op bezoek en hebben we heerlijk achter het huis gezeten en gespeeld met de puppen. Thomas kwam nog even weer puppyknuffelen en na het eten zijn we nog even weer naar de wei van Keizer geweest en hebben ze nog weer even heerlijk lopen ravotten. Buurman Hans en Mirthe kwamen ook nog even kijken, en de pups vonden Mirthe helemaal geweldig en vooral haar jurkje. Daarna weer diepe rust.

 

En dan word het vrijdag de 4e April en vliegt ons eerste hondje al weer uit. Wat waren Petra en Oliver blij met hun kleine mannetje Happy alias Clooney. En wat hebben wij even moeten slikken toen ze met hem weg reden. We weten dat hij een super huis heeft gekregen en dat er volop met hem gewerkt gaat worden, maar toch dat moment van afgeven......

 

 

 

 

01-04-2014

Toch nog een activiteit vandaag, we zijn naar het park geweest met de doggyride en daar aangekomen lekker rond lopen rennen en ontdekken.

Kennisgemaakt met Brahms de dobbelman pincher en die vonden ze erg groot en erg stoer. Ze kwamen dan ook met z`n allen steun zoeken bij mij en vanaf mijn voeten hielden ze hem nauwkeurig in de gaten. Nadat Brahms verder was gewandeld durfden onze helden weer verder te gaan met het verkennen van de omgeving. 

Ze hebben ook kennis gemaakt met water en nadat ik er ingelopen was kwamen ze me allemaal na tot hun buikjes het water raakte. 2 stoere jongens durfde zelfs te zwemmen, dat is zo gaaf om te zien. Daarna in de doggyride weer richting huis, afdrogen en lekker eten en daarna heerlijk slapen en weer bij komen van het grote avontuur.

 

 

 

31-03-2014

We hebben heerlijke maar ook erg drukke dagen achter ons. We zijn er lekker op uit geweest met de kleintjes en het was allemaal even leuk.

De doggyride vinden ze geweldig, en als ze eruit mogen zijn ze helemaal maf. Ze rennen alle kanten uit en onderzoeken alles.

Ze zijn goed in tuinieren, bloempotten leeg halen, wasknijpers aangeven, er met de schone was vandoor gaan enz enz. Ook hebben we fietsenmakers en electrotechneuten onder de mannen zitten en vooral slopers:)

Zoals je ziet van alle markten thuis.

 

Af gelopen zondag was dan eindelijk de puppytest, en konden we na een lange en vermoeiende dag eindelijk de combinaties gaan maken. Er waren geen grote verrassingen en de hondjes hebben zich erg leuk laten zien. Toch altijd weer spannend, hebben we het goed gezien de afgelopen weken, en denken we de mensen goed genoeg te kennen om onze hondjes aan ze toe te vertrouwen, en worden het fijne combinaties. We denken dat we er weer aardig in geslaagd zijn, en hopen dat de toekomst laat zien dat we de goede keuzes gemaakt hebben. Dan vandaag, we zijn door de Petnanny opgehaald en zijn naar de Petnanny boerderij geweest. De hondjes hebben kennis gemaakt met de katten en de konijnen en de fretjes. Ze waren wisselend nieuwsgierig, voorzichtig en uitdagend maar niet echt onder de indruk. Zelfs niet toen Mees (de kat) dmv blazen aangaf dat ze toch echt wel wat meer respect voor hem mochten hebben. Ze liepen parmantig achter hem aan en vonden hem helemaal leuk.

Toen de vermoeidheid zich aan kondigde zijn we weer in de auto richting huis gegaan en hebben ze heerlijk in de keuken liggen slapen. Weer heel wat ervaringen rijker, en dat moest dan ook weer flink weg gedroomd worden. Morgen hebben we een rust dag, en woensdag komt de fotograaf en moet er weer ontwormd worden. De tijd vliegt en vrijdag gaat ons eerste mannetje dan ook al naar zijn nieuwe eigenaar/huis maar daar willen we nu nog niet aan denken.

 

 

 

25-03-2014

Vanmorgen begonnen we met het ontbijt, en daarna volgde de keukenverbouwing:(

Na een uurtje waren ze uit gesloopt en moest er gerust worden. Na de break zijn we naar buiten gegaan en kon het tuin onderhoud beginnen. Er werd gesnoeid en gegraven naar hartelust en het resultaat is dan ook geweldig:(

Het werd tijd voor de grote honden wandeling en daarom werden de kleintjes in de doggyride gezet en kon de wandeling beginnen.

Ze hebben in alle rust om hun heen zitten kijken en vonden het niet vervelend. Op de bestemming aangekomen mochten ook de kleintjes uit de doggyride, op het moment dat de pootjes de grond raakten waren ze ook weg. Ze hebben daar rond lopen rennen alsof ze er al jaren rondlopen. Na een tijdje weer in de kar

om weer richting huis te gaan. Onder begeleiding van het "knapen"koor kwamen we bijna doof weer thuis aan en konden de kleintjes aan de lunch om daarna volledig knock out te gaan. Vanmiddag hebben we dan ook verder niets meer ondernomen en hebben ze nog lekker buiten gespeeld.

 

 

 

 

  

 

24-03-2014

Even nog een snelle update. Zoals jullie wel gemerkt zullen hebben staat de puppycam niet echt meer aan, dit heeft een reden namelijk dat ze de hele dag bij ons in huis rondlopen en liggen te slapen. Het is geen beginnen aan om dan de camera steeds mee te moeten sjouwen vandaar.

Vandaag is de dierenarts geweest voor de algehele gezondheidsonderzoeken en de entingen. We zijn erg blij, alle gebitjes zijn scharend, alle balletjes ingedaald en ze zagen er prima uit en waren super monter.

De entingen hebben ze weinig van mee gekregen, en ze waren allang blij dat ze weer op de grond mochten om verder te spelen.

Vandaag hebben ze verder heerlijk gespeeld en vanavond zijn ze nog weer samen met ons in de tuin geweest, en geloof me dat is een groot feest.

Morgen willen we erop uit met het hele stel, en gaan we de doggyride inwijden. We zijn erg benieuwd hoe ze dat gaan vinden, en als het allemaal lukt willen we morgen ook nog een ritje met de auto gaan maken. De foto`s volgen dan weer, even als het verslag van onze activiteiten.

 

 

 

21-03-2014

Het gaat goed met de poepstampers:)

We kunnen nu een beetje beginnen met introductie van wild e.d. en dat is altijd erg leuk om te zien. De een gebruikt gelijk zijn neusje en komt op die manier bij het wild, en een ander struikeld erover heen in het rond rennen en gaat dan eens even op onderzoek uit wat er daar nou zomaar in de weg is gaan liggen.

De een pakt hem gelijk op en de ander snuffeld en komt gelijk terug bij mij, om vervolgens toch nog maar eens weer te gaan kijken wat het nou toch is voor gek ruikend ding.

Uiteindelijk zijn ze allemaal even met een veertje aan de haal gegaan, en hebben heerlijk lopen stoeien op het gras.

Ook zijn ze voor de 3e keer ontwormd woensdag, en hebben we wederom geen wormpjes gezien. Nu staat er weer een druk weekend voor de kleintjes voor de boeg waarin vast weer veel geknuffeld gaat worden met de toekomstige eigenaars.

Maandag komt de dierenarts om ze te enten en te onderzoeken en daarna gaat de reis in de "grote"wereld echte vorm aannemen, en kunnen we de doggyride introduceren om het een en ander te gaan verkennen.

We wensen jullie allemaal een heel goed weekend.

 

 

 

 

 

18-03-2014

We hebben een hele drukke dag achter de rug, maar wel erg leuk.

De ochtend begon als altijd, (al was het wel minder vroeg nu Emma niet meer in hetzelfde vertrek als de pups slaapt) met het buiten plassen/poepen en daarna ontbijten.

Na het ontbijt lekker spelen waar je maar wil, buiten en of binnen in de berging en keuken.

Na een uurtje stort dan de heleboel in en gaan ze slapen in hun "veilige"speeltuin. Dan kan voor mij de wandeling met de grote honden beginnen.

Daarna even aan de poets om alles weer spik en span te hebben, en dan worden de kleintjes al weer wakker voor hun 2e plas en poep moment met aansluitend weer leer spelen. Tegen half 12 kwam de chipper en werden alle hondjes gechipt. Ze waren allemaal super stoer en hebben geen kik gegeven. Even nog een kort rust moment voordat het lunchen kon beginnen. Na het plassen/poepen en de lunch leer weer gespeeld in de keuken, en daarna weer lekker geslapen.

`s Middags hebben we heerlijk met ze in de tuin gespeeld op het gras, en ik kan je nu al verzekeren er zitten een paar hele knappe tuinmannen bij. Toen ze moe werden hebben we ze weer mee naar binnen genomen en hebben ze heerlijk geslapen tot aan het diner:)

Na het diner ook weer even spelen in de keuken en daarna weer slapen. Het was een hele slaperige avond zoals de meesten wel gezien zullen hebben, wel een keertje lekker hoor, we hebben zelfs even weer tv gekeken.

Om ongeveer half 11 kregen ze hun laatste brokken nog even stoeien in de keuken een toetje van Emma en dan naar het grote bed en heerlijk slapen, en dat tot vanmorgen half 8. (toen vond ik het laat genoeg, hun sliepen nog)

Van morgen voor het eerst het zoeken met hun gedaan, geweldig om te zien het waren acht kleine varkentjes opzoek naar de brokjes.

Vanmiddag puppybezoek dus nu een rustige ochtend.

Ps vanavond zal ik Aldo de foto`s laten plaatsen.

 

 

 

 

 

 

 

16-03-2014

We hebben weer een drukke, gezellige maar stressvolle week achter ons.

Het stress volle was dat Emma en Femke allebei erg ziek zijn geweest van een of ander virus en ontzettend hebben lopen kotsen en diaree hadden, tot bloedends toe. Gelukkig zijn ze er allebei weer helemaal bovenop, en hebben de pups (afkloppen) gelukkig geen last gehad.

Die zijn nog verder de wereld gaan verkennen, komen op de fluit naar buiten, en naar binnen, en om te eten en hebben hun leefomgeving weer aardig uitgebreid met het overdekte terras en de tuin.

Ze vinden het heerlijk en stoeien er al heel wat aan af. Ze zijn heerlijk mens gericht en zoooooooooö leuk. Ze hebben voor het eerst op het gras gespeeld en vonden het erg leuk en gezellig met z`n allen. Er werd heerlijk geraced. Ook zie je nu toch wat meer de karaktertjes naar voren komen, en hun vindingrijkheid.

De blauwe broertjes breken nu regelmatig gezamelijk uit, en gaan dan samen op ontdekkingstocht. Met als gevolg dat er dan een 6 tallige sirene klinkt vanuit de werpist (nachthok). Ik kan je verzekeren dan ben je snel beneden:(

Onze dag begint dus tegenwoordig om half 7. Er word dan buiten geplast en gepoept, dan gegeten en vervolgens heerlijk in de keuken gespeeld.

Als de pupjes dan na ongeveer een uur in de mand kruipen om weer te gaan slapen, zetten we ze terug in de speeltuin waar ze ook een heerlijke mand hebben waar ze "veilig" kunnen slapen. Tot het moment dat ze allemaal weer wakker worden en het spelen opnieuw kan beginnen.

De komende week word het druk, morgen komt de chipper, woensdag weer ontwormen, kennismaking met verschillende soorten wild, en in het weekend weer bezoek van de nieuwe eigenaren.

Tussen door willen we er op uit met de dame en de heren, en verder gaan we weer lekker van ze genieten.

 

 

 

11-03-2014

We hebben weer hele gezellige en ook drukke dagen gehad, met heel veel puppyknuffel plezier.

De pupjes groeien hard, lichamelijk en geestelijk. Ze worden met de dag leuker en ondernemender :)

Er is er eentje bij die regelmatig uitbreekt, en dat is een vreemde gewaarwording de eerste keer. Je komt van boven lopen en dan zit er onderaan de trap naast zijn moeder een heel klein mannetje die "gewoon" zelf uit de werpkist is gekomen vrolijk te kwispelen. Geloof mij dan sta je raar te kijken.

Nu hij ontdekt heeft dat hij zich "gewoon"over de rand kan trekken gaat hij regelmatig op onderzoek uit. De anderen staan dan netjes over het randje te gluren en te kijken wat hij allemaal uit gaat spoken.

Verder word er af en toe al wat "harder"gespeeld, en word je ook echt als kauwstaaf gebruikt als je lekker tussen ze zit in de puppyren.

Gisteren zijn ze voor het eerst even mee geweest naar buiten, en ook dit maakte niet echt indruk op de dame en heren. Ze hebben buiten "gepicknickt"en nog heerlijk lopen stoeien. Toen ze allemaal naast het kleed gingen liggen slapen (en na het terug op het kleed leggen er weer af kropen om er weer naast te gaan liggen) hebben we ze weer naar binnen gebracht. Daar ging voor allemaal het licht weer uit, en hebben ze heerlijk liggen dromen over hun nieuwe belevenissen.

De nageltjes zijn weer geknipt en de bandjes weer versteld, kortom het gaat lekker:)

 

 

 

06-03-2014

Het gaat goed met Emma en de pups.

De kleintjes groeien goed en worden al lekker ondernemend. Vanmorgen zijn ze zelf al uit de hal (waar de werpkist staat en ze `s nachts nog lekker slapen) naar de keuken komen lopen met Emma, Glow en Femke als gids. Gisteren bleven ze nog halverwege steken en liepen dan snel weer terug. Je ziet ze met de dag ondernemender daar in worden, iederedag een stapje verder in het ontdekken van de grote wereld.

Glow en Femke worden nu door Emma ook toe gelaten bij de pups al houd Emma het dan allemaal wel extra goed in de gaten. Pien vind ze nog een te grote bedreiging die mag alleen op afstand toe kijken, of als ze los in de keuken lopen. Ze houd Pien extra goed in de gaten, net zoals ze dat deed met het puppybezoek.

De kleintjes krijgen nu 2 keer per dag brokkenpap en vinden het heerlijk, de bakjes gaan helemaal leeg.

Afgelopen nacht waren ze wat onrustiger, we hadden gisteren de werpkist ook uitgebreid met een uitloop voor hun behoeften.

Ik had het gevoel dat ze daar even aan moesten wennen, het is allemaal wat ruimer. Ook heb ik het idee dat Emma er al wat minder bij gaat liggen, dat gebeurd overdag ook. Vanaf het weekend gaan we over op 3 keer daags brokkenpap dan kan Emma nog meer tijd voor zichzelf nemen. (en kunnen we even weer actief met haar bezig zijn)

We verheugen ons weer op het puppybezoek komend weekend. 

 

 

 

01-03-2014

 

  

Wat een ontwikkelingen deze week. Verhuisd van werpkist naar de keuken, rond rennen reageren op geluiden en heel vrolijk kwispelen:)

Wat een heerlijk stel is het. Vrijdagmiddag voor het eerst puppybezoek gehad en vandaag en morgen opnieuw.

Ze lopen al met de flostouwtjes rond en beginnen al samen te spelen, en op van alles en nog wat te kluiven. De gebitjes zijn er zo goed als door en moeten natuurlijk op van alles en nog wat uit geprobeerd worden.

Vanmorgen hebben ze voor het eerst brokkenpap van DENKADOG gehad, en wat vonden ze het lekker.

Ze zaten er helemaal onder, en sommige van top tot teen, Emma had daarna dan ook een hele klus om ze allemaal weer schoon te wassen maar het is gelukt.

Nu ze in de keuken zitten, komen onze andere honden natuurlijk ook wat vaker om de hoek kijken, dit kan Emma tot op zekere hoogte waarderen. Als ze ligt te voeden wil ze nog geen pottekijkers, en dan lopen de anderen wel weer weg. Ook dit zal nu wel snel gaan veranderen.

We genieten met volle teugen van Sneeuwwitje en de 7 dwergen.

 

 

 

 

25-02-2014

Ze groeien erg hard, lopen rond, kijken rond, beginnen nu echt op geluiden te reageren en beginnen elkaar als kauwstaafjes te gebruiken.

Verder zijn ze super lief, heerlijke knuffels en soms al een beetje ondeugend.

Zoals vannacht toen er even paniek in de kist was, ik snel naar beneden en wat zie ik? Een klein mannetje dat voor de werpkist zit, een bezorgde moeder met 6 broertjes en een zusje in de kist. Snel de verloren zoon er bij gezet en de deur van de kist verhoogd met een extra schot en weer terug naar bed:)

Verder is de nacht weer stil en rustig verlopen. Vanavond na het wegen hebben ze allemaal hun nieuwe bandjes om gekregen, en nu zijn ze ook op afstand te herkennen;)

Wij zijn al bijna klaar voor het puppybezoek, de nageltjes zijn weer geknipt de haren door Emma gewassen nog een paar nachtjes en het feest kan beginnen. 

 

 

 

22-02-2014

Vandaag is het "Go on" nest voor het eerst ontwormd, en dat vonden ze niet grappig.

Een paar gingen er echt over hun nekje, maar na een troost slokje van mama Emma ging het weer.

Ze groeien lekker en lopen al weer heel wat steviger rond, ook kijken ze nu al echt rond en merken we dat de oortjes open gaan.

Harde geluiden worden al waargenomen, erg leuk om te zien. Ze zijn nog steeds heerlijk rustig en relaxed, en we kunnen dan `s nachts ook heerlijk slapen.

Emma ligt nu steeds meer voor de werpkist en houd alles vandaar uit in de gaten.

De andere honden mogen nu wel even in de kraamkamer komen kijken, maar worden nog niet toegestaan bij de werpkist.

Emma geniet weer van de wandelingen en heeft nu weer iets meer tijd voor zichzelf, we kunnen dan nu ook weer wat langer met d`r wandelen.

Morgen gaan we weer nageltjes knippen en gaan we de andere bandjes proberen, waarschijnlijk passen die al goed.

We wensen jullie allemaal een goed weekend. 

 

 

 

 

 

20-02-2014

Wat gaat het hard, ze lopen al (soms nog wel wat wiebelig) ze hebben de oogjes al een beetje open en reageren al op licht. 

En ze groeien als kool:) Ze gebruiken Emma af en toe al als klimrek, en die vind het allemaal prima en geniet volop van haar puppekinderen.

We hebben al meerdere keren de bandjes moeten vervangen, en verwachten dat we na het weekend wel over moeten op de grotere.

Ook hebben we vandaag de goedkeuring gekregen over de stamboomnamen van de Raad van Beheer, en daar zijn we erg blij mee.

Het is dan vanaf nu het  "Go on" nest.

De namen zijn als volgt;

 

Go on Snow white the second off April

Go on Doc the second off April

Go on Grumpy the second off April

Go on Sleepy the second off April

Go on Sneezy the second off April

Go on Bashful the seond off April

Go on Happy the second off April

Go on Dopey the second off April

 

De Disneyliefhebbers herkennen het natuurlijk al, wij hebben Sneeuwwitje en de 7 dwergen:)

 

 

 

 

 

16-02-2014

Hier dan de beloofde foto`s, alweer 1 week oud.

Zoals je kan zien worden de neusjes en voetzolen al helemaal zwart. De gehoorgang word al wat dieper en de oogjes duidelijker.

Zal wel niet lang meer duren, en dan kunnen ze ons ook zien. Ruiken doen ze erg goed als Emma bij het nest in de buurt komt reageren ze allemaal gelijk.

Ze zijn lekker actief rond de voedingsmomenten, en slapen verder heel goed. Ze zijn ook allemaal weer goed aan gekomen en gaan al richting de kilo. We hebben de doodrukranden dan ook verwijderd uit de werpkist, er lag er nu met regelmaat eentje klem tussen en dat was dan reden voor paniek.

Vandaag zijn Glow, Pien en Femke even wezen kijken, ze waren erg nieuwsgierig. Emma vond het goed dat ze even in de hal waren, maar toen ze even in de werpkist wilden kijken werden ze weg gegromd. Het was duidelijk nog te vroeg voor de kraamvisite;)  Emma heeft tijdens de wandeling heerlijk lopen stoeien met Pien, dit kon heel mooi omdat Femke met Aldo naar de training was.

Normaal wil Femke ook gelijk mee doen en dan haakt Emma af. Bij thuiskomst lekker haar brokken gegeten en daarna heerlijk bij de puppen liggen slapen.

Ook hebben we vandaag de aanvraag voor de stamboomnamen opgestuurd naar de Raad van Beheer. We hopen dat ze goed gekeurd worden, en als dat zo is zullen we ze natuurlijk ook bekend maken.

 

  

 

15-02-2014

Vandaag maar eens even weer tijd gemaakt om het dagboek aan te vullen.

Het gaat goed met Emma en de pups, ze drinken en groeien goed en beginnen al lekker snel door de werpkist ts tijgeren. Soms staat er zelfs al een verdwaald pootje onder en dat is een prachtig gezicht.

Verder is het een heel relaxed stelletje, we horen ze niet, ze slapen of eten en zijn super tevreden. Vandaag hebben we voor de eerste keer hun nageltjes geknipt, zodat ze mama Emma niet bezeren met hun scherpe naaldjes. Dit ging prima en ze hebben er dan ook erg weinig van gemerkt.

Komende week gaan ze een grote ontwikkeling door maken en zullen de oogjes en de oortjes open gaan, ook weer iets om naar uit te kijken.

We genieten volop.

Zal morgen nog weer even wat foto`s plaatsen.(laten plaatsen;))

 

 

 

11-02-2014

Wat een rustig stel is het toch.

Ze slapen of drinken en je hoort ze niet. Emma is heerlijk relaxed en weer een uitstekende moeder. Ze gaat `s ochtends weer mee op de wandeling en de andere keren laten we haar apart uit. (omdat de rest verder gaat) Ze loopt het laatste stuk richting huis dan wel harder dan normaal maar daar zijn wij alleen maar blij om.

Ze eet goed net als de kleintjes en geeft nu echt slagroom:) De kleintjes komen super aan en zijn dan ook erg tevreden, en wij dan natuurlijk ook.

 

 

 

09-02-2012

Na een geweldige nacht, waarin we de kleintjes en Emma niet gehoord hebben, is dan de dag weer begonnen.

Vanmorgen om 6.00 uur Emma even uit gelaten en bij thuiskomst eten gegeven. Daar was ze aan toe het was hap slik weg. Daarna kroop ze weer helemaal voldaan tussen de pups die toen aan hun ontbijt begonnen. Het was zo kalm en relaxed dat ik ook nog maar even weer onder de wol ben gegaan, en dat is erg lekker als je de nacht daarvoor helemaal gemist hebt ;)

Na de ochtendwandeling met het hele spul opnieuw allemaal lekker gegeten, de werpkist verschoond en de kleintjes gewogen. Het is een heerlijk rustig en beweeglijk stel en ze doen het prima. Een extra kruik erbij gelegd zodat Emma niet onder de toch wel warme lamp hoeft te liggen en alles en iedereen was weer tevreden.

Wat kan je dan toch genieten, en dat doen we:)

  

 

 

08-02-2014

En het was een lange nacht, maar met prachtig resultaat, de pups van Emma en Tubbs zijn geboren:):)

 

Het begon op 07-02-2014 tegen 23.00 met echte weeën, onrustig graven, hijgen en alles wat erbij hoort.

We hebben toen maar besloten dat ik bij Emma beneden zou blijven want dan was ze toch een stuk rustiger. Het is ook altijd mooi om te zien hoe ze me dan opzoekt. Je hoeft niets te doen alleen maar er zijn en dan zoekt ze op het moment van het hoogte punt van de wee je hand op. Als de hand op haar ligt is het ook helemaal goed.

We hebben de hele nacht gelopen want Emma wou er steeds uit om te plassen en te poepen, en dan gingen we maar weer.

Daarna weer binnen werd er weer flink gepoetst tot het volgende rondje. Om 6.35 uur was er een eerste lichte perswee te zien waarna ik Carmen gebeld heb omdat zij toch wel altijd mijn steun en toeverlaat is tijdens de bevalling. Carmen ariveerde tegen 7.00 uur en om 7.05 uur kwam de eerste reu ter wereld. Een mooi donker mannetje en hij woog 440 gram, Nummer twee kwam 7 minuten later ter wereld en woog 420 gram. Nummer 3 kondigde zich na 16 minuten aan, op nieuw een prachtig mannetje en hij woog 420 gram. Nummer 4 komt 19 minuten later en op nieuw zo`n stoer mannetje en hij weegt 460 gram. Dan komt na 33 minuten het teefje ter wereld ze weegt 420 gram, en tot nu toe gaat het dus net als bij Emma`s eerste nest, en zullen er dan nu weer reuen moeten komen. Na 16 minuten komt dat dan ook uit en reutje nummer 5 (pup nummer 6) word geboren en weegt 380 gram. Dan krijgt Emma even rust en kan even slapen tussen door. Na 65 minuten komt dan pup 7 ter wereld  en het verbaast ons helemaal niet dat ook dat weer een reutje blijkt te zijn, hij weegt 440 gram. Op nieuw een adempauze voor Emma en na 74 minuten komt pup nummer 8 ter wereld en ook opnieuw een reutje, hij weegt 420 gram.

Dan is het nog een tijdje onzeker of er nog meer gaat komen, maar nadat we Emma even uit hebben gelaten en er nog een placenta is gekomen zijn we er wel van overtuigd dat ze allemaal ter wereld zijn gekomen. Het is klaar, Emma heeft het SUPER gedaan en ligt tevreden tussen haar kroost. Wij genieten langs de zijlijn van dit grote wonder en zijn heel gelukkig dat het allemaal weer zo super gegaan is. 

 

Dan breekt er een wat vervelender moment aan, maar daar moeten we even doorheen, het bellen en toch veel teleur moeten stellen van de mensen die op de lijst staan.

We kunnen er gelukkig ook heel veel erg blij maken, maar voor anderen is het toch een teleurstelling dat we geen hondje voor ze hebben.

Nooit leuk omdat mee te gaan delen maar het is niet anders.

We zijn erg blij met de mensen die na de komende 8 weken de zorg voor onze hondjes van ons gaan overnemen, en weten dat ze het goed krijgen en dat er mee gewerkt gaat worden.

 

 

 

07-02-2014

Gisteravond heeft Emma haar laatste maaltijd overgeslagen. Vannacht een redelijk rustige nacht gehad.

Vanochtend haar samen met Glow uitgelaten en op Emma`s verzoek een klein rondje gelopen. Bij thuiskomst de brokken weer geweigerd.

Vandaag de hele dag wat onrustiger dan andere dagen, wel de kleine rondjes gelopen maar niet willen eten. Sinds vanavond echt onrustig en aan het graven in haar"hol".

Het zal wel een lange nacht gaan worden denk ik:(

Morgen dan toch D day?????

 

 

 

06-02-2014

Nog een paar dagen, en we zijn zo vreselijk nieuwsgierig:)

Emma heeft het zwaar, ze kan nog slecht liggen en vind moeilijk haar draai.

Met het uitlaten sjokt ze achter ons aan, en doet wat ze moet doen. Ze eet nog wel steeds goed en vind de puppybrokken gelukkig nog erg lekker.

`s Nachts is het nog steeds rustig, ze vind het een heerlijk plekje in de werpkist en zit `s avonds na het laatste rondje daar al op ons te wachten als we naar bed willen. Ze krijgt dan nog een extra portie brokken en een koekje en dat ging er nog steeds in als koek:) We hopen maar voor haar dat ze niet langer gaat dragen dan de 63 dagen. Jullie horen weer van ons.

 

 

 

03-02-2014

Nog een kleine week te gaan met onze Dikkie Dik:)

We hebben een rustige week achter de rug, met op zijn tijd een heerlijke wandeling (wel in slow motion) en goed wat te eten en te rusten.

Emma doet het goed, lekker relaxed en zelfs afgelopen dinsdag toen we aan de wandel waren met Marijke en Theo heeft ze nog even mee gedaan met de verloren zoek.

Ze was nog snel ook en vond het helemaal leuk, daarna helemaal knock out maar dat mag dan ook.

Ze heeft ook nogal wat mee te slepen op dit moment.

De puppen zijn heeeeel erg druk in haar buik, en tuimelen van links naar rechts en weer terug. Ook hierin blijft Emma relaxed en gaat hoog uit wat verliggen.

Ook het gaan liggen doet ze met de nodige voorzichtigheid, en soms is het lastig om een lekker plekje te vinden waar dan ook nog die enorme buik in past.

Vandaag was ze heel vrolijk en heeft beide wandelingen voorop mee gelopen, dat was al eventjes geleden dat ze dat had gedaan. Het lijkt net of de buik nu iets meer hangt en dat ze hierdoor wat meer "lucht" heeft gekregen. Wel zo prettig voor d`r. Ze moet het nog eventjes volhouden, net als wij en jullie.

 

 

 

27-01-2014

De achtste week is begonnen.

Emma is heel relaxed en rustig, nog wel steeds waaks als er buiten haar zicht word gerommeld binnen of buitenshuis.

Ze houd graag de controle, en blijft het liefst dicht in de buurt. Ook tijdens de wandelingen zie je dat ze het eigenlijk wel goed vind, en het hoeft allemaal niet zo ver voor d`r. We hebben het tempo wat aangepast en doen het rustig aan. De buik groeit nu echt heel hard, en ze is nu dan ook al 4.5 kilo aangekomen, alweer anderhalve kilo dus in de afgelopen week.

Sinds zaterdag "klappert"de melkbar ook al behoorlijk tegen elkaar, en dat vind ze zo lijkt het niet echt prettig. Ze gaat dan ook gelijk op de rem als het begint te klotsen.

Helaas zal dat nog wel wat toenemen, en zal het ook nog wel even duren voor het echt weer gaat minderen. Qua uiterlijk begint ze al weer aardig op een dwerggeitje te lijken (smal ruggetje en dikke buik er onder hangend) Maar wel een hele lieve:)

Ze krijgt nu ook moeite met het "lekker" liggen, vanmiddag waren de pups echt aan het stoeien daar binnen in, en zo af en toe stak er al eentje uit.

Dat was de vorige keer toch wel wat later in de dracht zo duidelijk zichtbaar, maar het is geweldig om te zien. (al vind Emma het volgens ons prettiger als ze het daar binnen wat rustiger aan doen) 

 

 

 

22-01-2014

Gisteren is het Aldo gelukt om de werpkist op de plek te zetten, onder veel belangstelling van de dames:)

Femke had zich al geinstalleerd en vond het wel een lekker bed. Vannacht heeft Emma er dan ook voor het eerst in geslapen en dat ging prima.

Vandaag zijn de laatste spulletjes geleverd, en alles is nu in huis voor de komende bevalling. Nu rust, lekker groeien en genieten van mijn kroelende meisje.

 

19-01-2014

 

We gaan al weer de zevende week in, en Emma groeit als kool. Ze is al ruim 3 kilo aangekomen en krijgt al een flinke buik.

Ze eet goed, loopt haar wandelingen en slaapt verder veel als ze thuis is. Met het wandelen kan je nu al wel merken dat ze toch wel wat mee moet zeulen, en na verloop van tijd loopt ze dan ook achter of naast me in plaats van ver vooruit. Ze is lekker aanhankelijk en krijgt nu het eten over 3 keer per dag verspreid, maar eigenlijk wil ze wel de hele dag door eten. Ze krijgt ook wel wat meer "gezonde" tussendoortjes, en probeert ook dan nog wel wat tussen door te scoren. Vanmorgen heeft ze nog heel even met Pien lopen racen, maar ze vond het niet echt leuk dat Pien haar nu bij kan houden. Ze hebben heerlijk met z`n tweeën een zandbad genomen en hadden het reuze naar hun zin.

Deze week is Aldo druk met de voorbereiding van de kraamkamer, zodat alles in gereedheid is gebracht en Emma weer kan wennen aan haar nieuwe slaapplaats. De tijd gaat snel al zullen sommigen van jullie dat wel niet met me eens zijn;) We melden ons weer, fijne week allemaal.

 

 

 

09-01-2014

 

25 November 2013 Emma is loops. (voor sommigen van jullie eindelijk loops:))

Na 4 keer progesteron prikken komt dan op 9 December 2013 het verlossende telefoontje van de dierenarts, jullie moeten vandaag voor dekking gaan.

Nadat we Kristina op de hoogte hadden gebracht (en gehouden natuurlijk) zijn we `s middags gaan rijden, tegen half 5 waren we ter plekke.

We zijn met Emma en Tubbs de tuin in gegaan en ja hoor, na ongeveer 5 minuten stond het stel ruim 20 minuten gekoppeld.

Daarna nog even na geklets en afgesproken dat we de volgende dag nog een keertje terug komen voor een evt. 2e dekking.

Ook dat verliep soepel al was het voorspel al wat langer, uiteindelijk toch opnieuw een mooie natuurlijke dekking en een koppeling van een klein half uurtje.

Het grote wachten kan beginnen;)

 

En dan merk je een kleine week na de dekking al veranderingen aan Emma.

Wisselvallig en onzeker in het werk, en het bloed onder de nagels weg halen van onze trainer. Als ze niet drachtig is heb ik nog een appeltje met d`r te schillen was zijn opmerking na de training:(

Ook thuis is ze anders, ze is ontzettend waaks, en slaapt verder heel erg veel.

 

Ze word al voorzichtiger in het spel met de andere honden, en na 3 weken gaan zelfs de haren in de flank al wat uitstaan. Alles wijst erop, en het slechte eten gaat beginnen.

Dan word het maandag 6 Januari, een rare week zo zonder Aldo en Femke, en ook wel spannend wat zal er te zien zijn op de echo?

Nou dat is snel duidelijk als het apparaat op haar buik gezet word, pupjes heel klein en hard zwemmend:)

Het zag er allemaal prima uit en je kon zelfs de staart aanzet al heel mooi onderscheiden. Nu allemaal gezond groeien nog zo`n 5 weken en dan weten we wat het resultaat zal zijn.

Emma eet inmiddels weer goed, ze is al een kilo aangekomen, geniet van de aandacht en is heel aanhankelijk naar mij toe. Ze slaapt nog steeds heel veel als we thuis zijn en tijdens de wandelingen is ze een stuk rustiger dan wat we van d`r gewend zijn. Af en toe sprint ze even met Femke of Pien maar als het er wat ruw aan toe gaat haakt ze af en komt weer bij mij lopen.

 

10-01-2014

 

Vandaag hebben we genoten van het mooie weer en heerlijk gewandeld.

Vanmiddag onverwachts naar Ijmuiden gereden voor mijn verjaardagscadeau, een fotoshoot van onze honden gemaakt door Arista fotografie.

Ze hebben heerlijk over het strand lopen racen en er zijn hele mooie foto`s gemaakt. Op de terug weg heeft ze heerlijk liggen slapen.

We zijn heel benieuwd naar het resultaat.