dagboek Femke en Witte

26-06-2016

Zondag.

Zaterdagmorgen op tijd wakker, en ja hoor spuitpoep. Gelukkig lekkere actieve pupjes die graag hun brokjes wilden en die met smaak naar binnen werkte. Daarna even lekker spelen en knuffelen voor ik de zooi ging schoonmaken. Toen dat gebeurt was hebben we samen de grote honden uitgelaten, en natuurlijk mochten ze ook even lekker racen en op ontdekking.

Bij thuiskomst lekker slapen. Om 9 uur stonden Jan en Det al voor de deur om hun kleine mannete Gijs (Imro) op te halen. Eesrt maar eens koffie en het papier werk, maar dan breekt toch veel te snel het moment van echt afscheid nemen aan. Dat blijft een afschuwelijk moment voor mij. Na het uitzwaaien stonden Mark, Andre en Vera met Mika al weer aan de deur om Mailo te komen halen. Ook nu kwam het moment van afscheid nemen veel te vroeg (Is voor mij altijd te vroeg) en na de allerlaatste knuffel vertrok hij ook.

Daar zit je dan in een leeg huis wat nog helemaal puppy ademt, de wasmachine maar aan met alle laatste puppywas, speelgoed schoonmaken, opruimen enz.

En dan om mijn hoofd leeg te maken (ipv mijn hart) met de dames naar het bos. (Broer was met Aldo naar de OWT finale.)

Ondanks de regen een heerlijke wandeling met de dames gehad.

Bij thuiskomst gaat Femke het hele huis door, en daarna de tuin. Dat doet pijn en na even flink te hebben uitgehuild nog maar eens een dikke knuffel. Ze zijn echt weg.

`s avonds op tijd naar bed.

 

En dan the day after.

Kom je beneden in een lege hal, geen kwispelende vrolijke puppies, maar ook het besef dat het goed is zo.

Het Impress nest is uitgevlogen. Ik heb mijn werk gedaan en ze het beste van mijzelf meegegeven, een stabiele start met veel indrukken en heel veel liefde, die de nieuwe eigenaren graag van mij over hebben genomen, en daar ook zeker mee door zullen gaan.

Ik wil jullie bedanken voor het vertrouwen in ons als fokker, voor jullie wekelijkse bezoekjes om jullie nog beter te leren kennen, en alle heerlijke en prachtige cadeautjes die jullie allemaal meegenomen hebben. Maar vooral ook voor de gezelligheid en de onvoorwaardelijke liefde voor Gijs (Imro), Mailo (Ilke), Imara, Inoa, Tobi (Izel) en Imar.

Maak een mooie toekomst met ze samen, geniet van jullie heerlijke hondjes.

Weet ons te vinden bij evt vragen enz, en weet eens een Second, blijft een Second.

Nogmaal heel erg bedankt allemaal, dikke kus voor jullie en de Impress hondjes, het ga jullie goed.

Ik sluit het dagboek dan ook af.

 

 

 

 

 

24-06-2016

Vrijdag

Woensdag verder rustig aan gedaan, en `s avonds met de doggyride met pups en de grote honden nog een heerlijke wandeling gemaakt, waar de kleintjes nog eens weer een ander stuk van Vriezenveen konden gaan ontdekken. Na de laatste brokjes en stoeipartij heerlijk met z`n allen gaan slapen.

Donderdagochtend nog even heerlijk met de pups naar het veld geweest, nog even lekker snuffen, racen en stoeien met elkaar voor onze Imar op reis zou gaan.

Om 9 uur stonden Roelien en Ben op de stoep, en lagen de hondjes in een diepe slaap.

We konden rustig de papieren doornemen en de laatste tips en adviezen geven en de nog evt vragen beantwoorden.

Ook Imar heeft de reis gelukkig goed doorstaan, en volgens de laatste berichten voelt hij zich al aardig thuis en heeft hij Roef`s bed al in gepikt.

De over gebleven 3 musketiers vermaken zich opperbest samen, en stoeien er wat af. Ook kunnen ze heerlijk bij elkaar liggen slapen, en waar we ons ook vertonen ze stelen ieders hart.

Vanmorgen ook met de 3 nog even heerlijk het veld in geweest voordat Inoa naar haar nieuwe huis zou gaan. Ook Anouk en Danny stonden mooi op tijd voor de deur en verheugden zich op de kleine meid.

Na het "officiele gedeelte" en de koffie kwam ook nu dan toch het moment van afscheid nemen. Dat blijft toch altijd vervelend, en na een allerlaatste knuffel ging ook Inoa met haar nieuwe baasjes mee. Ook haar reis is goed verlopen, en ze is al goede vriendjes met Bica. En Onno en Maud had ze natuurlijk al helemaal ingepalmd.

De overgebleven Blues Brothers zijn een stel rakkers, vandaag hebben ze in een onbewaakt ogenblik waxinelichtjes gevonden of moet ik zeggen gepikt, en gesloopt. Nu maar hopen dat ze er niet van aan de dunne komen, want we hadden net van die prachtige drolletjes;)

Ze hebben best veel geslapen, en nu de kennel in de keuken eruit is, sjouwen ze helemaal overal. Ze zijn graag bij je in de buurt, en slapen dan ook veel in de buurt van onze voeten. Nog 1 avondje genieten van die 2 banjers, morgen gaan zij naar hun nieuwe baasjes, een heftige ochtend en daarna een leeg huis:(

Maar nu nog volop knuffelen en dat ga ik zeker doen.:)

 

 

 

22-06-2016

Woensdag

Maandag was een lazy dag, we hebben niets ondernomen en de pups hebben veel geslapen en waren aan het bij komen van het weekend.

Dinsdag was opnieuw een relaxte dag, ze hebben veel gespeeld en veel liggen kauwen op de kauwstaven. `s avonds hadden we jachttraining, en omdat het mooi in de buurt was heb ik de puppen opgehaald met de doggyride en hebben ze nog even kunnen kijken. 

Na de training hebben we ze uit de kar gehaald en konden ze even kennismaken met de andere honden en racen en stoeien.

Ze vinden het leven 1 groot feest, en gaan heerlijk op onderzoek uit. `s avonds kwam wel even het besef dat het echt al weer de laatste avond was dat ze er allemaal nog waren. Nog 1 nachtje en dan vliegen de eerste 2 al uit. Voor mij veel te snel, maar voor de nieuwe baasjes kon de tijd niet snel genoeg gaan.

Vanmorgen ben ik dan ook nog even met alle kleintjes naar het veld geweest en hebben ze nog even heerlijk rond geraced.

Tim en Natalie hebben ons dan ook uit het veld gehaald, en ja toen moest ik er toch echt aangeloven. De tijd van afscheid nemen was gekomen en na een dikke knuffel ging onze Izel nu Tobi genaamd met Tim en Natalie mee naar zijn nieuwe huis. Het duurde niet lang of Suzanne en Erik stonden op de stoep om hun kleine meisje op te halen.

Nog even weer de papier winkel doorgenomen, en ook nu ging opnieuw de tijd veel te snel en moest ik afscheid gaan nemen van Imara.( Imara houd trouwens haar naam.)

Ook nu een dikke knuffel en snel weg gaan om thuis kennis te kunnen maken met haar nieuwe zus Amy.

Al snel kwamen de berichtjes dat de reis bij beide goed verlopen was, en dat ze al even hun nieuwe onderkomen verkend hadden.

We wensen jullie dan ook heel veel plezier met jullie hondjes en vergeet ze niet een dikke knuffel van mij te geven.

Verder was het hier rustig vandaag, de overgebleven hondjes hebben vanmorgen en ook nog een gedeelte van de middag veel geslapen. Nu zijn ze flink aan het spelen en rauzen. Imar was vandaag aan de beurt om alleen te eten, want hij gaat morgen aan zijn grote reis beginnen. Het alleen eten gaat gelukkig heel goed, het is toch een echte labrador:) 

 

 

 

19-06-2016

Zondag Vaderdag

Gisteren een gezellige dag gehad, puppybezoek en knuffelsessies:) De kleintjes nog even weer gecontroleerd op teken na de avondwandeling van vrijdag. En ja hoor op dat kleine balzakje van Gijs zat een teek, en vast. Gelukkig lag hij lekker te slapen op een gegeven moment en heb ik de teek kunnen verwijderen, Gijs sliep lekker door. Bij de anderen niets meer kunnen vinden.

`s avonds hebben we de kleintjes weer gewogen en ontwormd. Vanmorgen lagen er 2 hele vieze poepjes op de krant, en omdat we zo vroeg waren (kwart voor 6) de rest gelukkig buiten. Hopelijk worden de drollen in de loop van de dag weer normaal en is het niet omdat ze iets gegeten hebben of een virus wat de dunne ontlasting veroorzaakt. Broer was vanochtend aan het kotsten namelijk, en zelf loop ik ook al een paar dagen met iedere keer hele nare buikkrampen. We duimen maar dat het van de ontworming komt.

Verder is het hele stel heerlijk levendig en ondernemend, en waren ze vanmorgen om kwart over 6 iet wat terleurgesteld dat de ballenbak nog niet geopend was.

Ik was natuurlijk weer bijna te laat met het filmen, ze stonden met z`n allen bovenop de ballen bak te dansen. Ook hebben we het terras bij de kamperfoelie afgezet omdat de bloemen nu wel drastisch vallen en dat niet echt gezond is voor onze "schijters". Dat vinden ze tot nu toe gelukkig nog niet echt erg, ze hebben nog genoeg te doen op de rest van het terras en tuin. Ze hadden het hek naar hun speelgedeelte ook al met vereende krachten gesloopt, nu maar hopen dat de afzetting heel laten;)

Om 7 uur ben ik met de grote honden gaan wandelen en heb ze lekker binnen in de keuken gelegd, en toen ik om kwart over 8 terug kwam lag alles nog heerlijk te dromen, en nu nog steeds. Straks opnieuw puppybezoek, met vernieuwde energie zal ik maar zeggen:)

Allemaal een fijne zondag, en voor alle papa`s laat je maar weer lekker verwennen. (net als anders dus;)) Hier worden ze weer wakker, het is weer gedaan met de rust in huize Winkels.

 

 

 

17-06-2016

Vrijdag

Donderdag hebben we `s ochtends een wandeling gemaakt in het veld, kennis gemaakt met Brahms de doberman, en daarna met de Doggyride boodschappen gedaan in het centrum.

We zijn bij de supermarkt, boekelier en bloemist geweest, en als slotstuk de slager. Daar werden de kleintjes aangenaam verrast met een stukje worst.

Op de terug weg was het heeeeel rustig in de doggyride en hoorde je alleen een zacht gesnurk:) 

`s avonds puppybezoek en natuurlijk uitgebreid knuffelen. We werden door de tante van Suzanne aangenaam verrast met prachtige bloemen, omdat ze zo genoten had van alle foto`s, filmpjes en natuurlijk de eerste weken de puppycam en het dagboek. Super lief en nogmaals bedankt. We zijn echt vreselijk verwend met allemaal mooie en lekkere cadeautjes, super lief van jullie allemaal, maar echt niet nodig.

Voor ons is het vanzelf sprekend en we genieten hier zelf ook volop van.

Vanmorgen hadden ze een feestje gebouwd in de werpkist, het waren echte poepstampers geweest. Ze hadden de poepkrant mee in hun slaap gedeelte genomen en 2 panda beren er aan de oren door gehaald. Dat was dus even flink poetsen toen ze lekker aan het eten waren. Vandaag overdag hebben we het een beetje rustig aan gedaan, want aan het eind van de middag kwam er opnieuw puppybezoek om te spelen en te knuffelen.

Nadat de kleintjes vanavond gegeten en geslapen hadden, hebben we ze in de doggyride in de auto geladen en hebben ze hun eerste auto rit meegemaakt.

We zijn naar een mooi veld gereden waar ze heerlijk hebben lopen racen en spelen met Femke,Pien, Emma, Broer en Mika.

Vera heeft de nodige foto`s geschoten en we zijn nog even met de grote honden aan het stoeien geweest met dummy`s.

De kleintjes vonden het geweldig en hebben zich helemaal uitgeleefd. Toen ze moe werden hebben we ze weer in de doggyride gezet en nog een stukje gewandeld, zodat de grote honden nog even hun behoeftes konden doen. Daarna weer in de auto terug naar huis. De kleintjes hebben nadat ze goed gedronken hadden, heerlijk liggen slapen tot om 22.00 uur de brokjes weer rammelden. Nog even buiten gespeeld en met ons op het terras gezeten en daarna slapen in hun schone bed.

 

 

 

15-06-2016

Woensdag

Dinsdag was het een relaxte dag, `s morgens op tijd met het kroost naar buiten en maar 2 poepjes op de krant. Er waren er wat bij die net de buitendeur haalden en toen echt een mega plas deden, wat kan je dan toch trots zijn zeg. Overdag best veel geslapen en als ze wakker waren heerlijk samen gespeeld. Aan het eind van de middag kwam Pauline met haar friese staby Isolde en zijn we samen met de kleintjes (in de doggyride) naar het hertenkamp gelopen en heb ik de kleintjes laten zwemmen. Wat een feest en wat deden ze goed hun best. Ze zijn allemaal in het water geweest maar er zitten een paar super zwemmers tussen. Daarna goed afdrogen en naar huis om te eten, en je raad het al, te slapen.

Vandaag zijn de pups precies 7 weken oud, en dat is de ideale tijd voor de puptest. Sander is daar samen met Trudy voor langs gekomen om deze test af te nemen.

Na de eerste pup moesten we even een pauze inlassen vanwege de buien, maar daarna konden we in de zon weer verder testen.

Er kwam een mooie bevestiging uit, ik ken mijn pappenheimers aardig goed:)

Daarna even onder het genot van een drankje de evaluatie, en dan het plaatsen van de pups.

De spanning was voor sommige toekomstige bazen best groot, en ze waren dan ook erg blij dat ik belde.

Iedereen is erg blij met de toegewezen pup, en verheugen zich allemaal op de komende ontmoeting nu ze weten welke pup er over 1 tot anderhalve week naar hun toe mag komen. Het was voor mij dan ook een pittige dag, je wilt de beste combinaties maken en ik denk dat het gelukt is.

De basis zit erin, nu nog een dikke week genieten van mijn kruimels voor ze uitvliegen.

 

 

 

13-06-2016

Maandag

Na een heel gezellig knuffelweekend, brak dan vanmorgen weer een maandag aan.

De pups hebben geslapen tot 8 uur, snel allemaal naar buiten en daar gegeten na het poep en plas rondje.

Het was droog dus er kon nog even flink gerauwst worden, en dat gebeurde ook. Ze hadden weer flink energie verzameld vannacht.

Nadat alles weer gedweild was en de kleintjes weer op instorten stonden iedereen weer binnen gehaald en tevreden in de kussens en manden gaan liggen snurken.

Tegen half 12 kwam mevr Bos de chipper van de RVB. En kon het feest beginnen. Eerst van Femke DNA afgenomen en de chip gecontroleerd en toen waren de kleintjes aan de beurt. Het Dna afnemen vonden ze allemaal prima, maar de chip zetten was minder grappig. We hebben nog nooit zulke piepers gehad, of mevr Bos kan niet prikken;)

Ook allemaal hebben ze geprotesteerd, dit vonden ze dan ook geen leuke grap. Nadat alle geplaatste chips gecontroleerd waren werden ze beloond met een bak brokken, en dat vonden ze leuker.

Vanmiddag bij gekomen van alles en veel geslapen. Vanavond er nog maar eens even weer opuit met de doggyride, dat vinden ze wel leuk:)

 

 

 

11-06-2016

Zaterdag

Er is veel gebeurd deze week. We hebben van alles ondernomen en meegemaakt en allemaal positief.

Dinsdag en woensdag, hebben we het rustig aan gedaan. We hebben heerlijk gespeeld en gezwommen in het badje.

Donderdag kwam de dierenarts voor de controles en de entingen. Wat een feest. Ze hebben d`r helemaal af gelebbert, en alles was perfect in orde.

De gebitjes allemaal perfect, geen navelbreukjes geen hartruisjes en mannen met ballen. Het enten interreseerde ze helemaal niets, en er werd volop door gespeeld.

`s avonds voor het eerst aan de wandel met de doggyride, en het was net of ze dit al jaren deden.

Bij oma aangekomen iedereen eruit, en zoef weg waren ze. Het hele terras werd grondig onderzocht en her en der wat bloemen geplukt;)

Tijdens de terug wandeling alles in diepe rust in de doggyride.

Vrijdag zijn we met de doggyride naar het grote veld geweest, big party. Ze vonden het geweldig en ook hier niet eentje onder de indruk alles en iedereen frank en vrij de boel verkennen.

Vandaag zijn we op excursie naar het hertenkamp geweest. De herten waren niet interresant maar de eendjes en de kippen des te meer.

Het was weer genieten. Vanmiddag lekker geknuffeld met het bezoek, en nu gezellig op het terras.

Morgen weer een drukke maar gezellige dag voor de boeg met veel puppybezoek. We hebben er zin in:)

 

 

 

06-06-2016

Maandag.

Na een heel druk en gezellig weekend weer even een update.

Zaterdag hadden we van Tim vers geschoten kraaien gekregen, dit was natuurlijk te mooi om niet aan te bieden aan de kleintjes.

Na even gesnuffeld te hebben moest er toch echt mee worden gesleept, en ook hebben ze nog geprobeert te reanimeren, maar het mocht niet baten. De kraai was en is echt dood;) 

Allemaal hadden ze belangstelling, en toen we `s avonds de eend nog even weer aanboden, werd daar dan ook door alle hondjes mee gesleept.

Verder hebben ze heerlijk met het bezoek geknuffeld, en kennisgemaakt met Roef. Ook niet echt iets om je druk om te maken vonden ze.

`s Avonds na het wegen hebben we ze alle 6 weer ontwormd en daarna hebben ze allemaal heerlijk geslapen. Zondag opnieuw een aardig drukke dag met bezoek.

Ook de zondag was het weer behoorlijk warm en hadden we `s middags het badje neer gezet. Het is Mark gelukt om alle hondjes erin te krijgen, ze waren heerlijk aan het spetteren en sommige gingen gewenst, of ongewenst zelfs koppie onder. Verder lekker geknuffeld en gespeeld. Het eten was zondag even wat slechter, de ontworming en de warmte speelden waarschijnlijk parten. Femke heeft dat dan weer keurig opgelost door "gewoon"weer 4 keer te voeden. Het was net of ze het aanvoelde dat ze dat even nodig waren. Bij mama dronk dan ook iedereen even fanatiek, en met name mannetje groen knapte daar lekker van op. Vandaag waren het weer echte labradors qua eten en gingen alle bakjes weer in no time leeg.

Verder was het een hele rustige dag voor de kleintjes en hebben ze heel veel bij geslapen. De favourite plek was vandaag de tuin en dan heerlijk in de schaduw. De nachten zijn nog steeds heerlijk rustig, vanmorgen schrok ik wakker om 8 uur en lagen zij nog heerlijk te snurken. Maar wakker is ook echt wakker en play time:)

Ze racen er wat aan af, alle voorwerpen die ze tegen komen word mee gesleept. En dan natuurlijk met hun broers en zussen. Dat vinden ze ook erg leuk, al gaat het soms best wel hard. Een heerlijk ondernemend stel.

 

 

 

03-06-2016

Vrijdag

Vandaag hebben we de eerste "echte" eend geintroduceerd, ze vonden het spannend maar ook heel interresant. Uiteindelijk ging Inoa er met de eend van door:)

Verder spelen ze elke dag in de tuin, op het terras, in de keuken en de kamer. Het leven is een groot feest voor ze, en ze stappen vrijmoedig overal op af.

Onderling kunnen ze ook heel mooi stoeien, af en toe gaat het iets te hard en word er even op een subtiele manier kenbaar gemaakt dat dat niet de bedoeling is.

Ze lopen nu ook regelmatig tussen de grote honden, en beginnen al aardig door te krijgen wat je bij de een wel en bij de ander niet kan doen.

Het eten gaat goed, ze eten nu gewelde brokjes, de blender is niet meer nodig, en af en toe krijgen ze er wat harde brokjes bij. Ze vinden alles lekker en groeien dan ook goed. Ze zitten al ruim boven de 3 kilo:)

Femke slaapt nu al weer 3 nachten bij de andere volwassen honden en ook dat gaat super. De kleintjes horen we niet, `s ochtends zitten ze keurig te kijken als we naar beneden komen en zijn super enthousiast als we ze dan mee naar buiten nemen. Femke geeft nog zo`n 2 keer per dag een toetje als ze dat nodig vind. Het weekend staat weer vol gepland met puppy bezoek, en volgende week zullen we de doggyride eens gaan uitproberen. We hebben er zin in:)

Fijn weekend allemaal.

 

 

 

31-05-2016

Dinsdag

Zoals de meesten van jullie wel al gemerkt zullen hebben, is er tijdelijk geen live stream. De computer is gecrasht:(

We doen ons best om dit te fiksen.

Met de kleintjes gaat het uitstekend, ze spelen veel buiten in de tuin, op het terras en in de gang en keuken. het is allemaal 1 groot feest.

Ze proberen ook al te helpen met schoenen uit en aan doen, poep ruimen met stoffer en blik enz.

Er zitten een paar techneuten tussen, die alles onderzoeken, ook een stel intellectuelen die iedere krant helemaal uitpluizen en allemaal slepen ze met van alles en nog wat rond.

Ze krijgen sinds gisteren nu 4 keer per dag hun brokjes. We hebben gisteren ook al even de harde brokjes uit geprobeert maar dat was nog best wel een klus voor ze. Vandaag dus maar weer gewoon geweekt en door de blender, en dat gaat prima.

Ze krijgen nu ook ieders hun eigen bakje voorgeschoteld, ook dat is nog niet echt nodig vinden ze want wat de buurman heeft is veel lekkerder.

Het is dus een echte "bakjes" dans, met de uiteindelijke restjes voor onze kliko Femke;)

Het drinken bij Femke is nu ook echt nog heel af en toe, met haar zijn we nu ook weer begonnen met het zwemmen. Ze vind het geweldig en geniet volop van de aandacht en het brengen van de bal. `s nachts is het nog steeds erg rustig in de werpkist, ze komen in de benen als ze ons naar beneden horen lopen maar staan/zitten dan geduldig te wachten tot ze eruit gehaald worden. Ze zijn zo lekker relaxed, heerlijk.

 

 

 

 

29-05-2016

Zondag.

We hebben een druk weekend achter de rug, maar erg gezellig.

Veel puppybezoek gehad, en genoten van de reacties van de mensen en de pupjes.

Ze worden steeds vrijer en beginnen nu echt ook elkaar uit te dagen. Ze rennen al echt, en apporteren alles wat er op de vloer ligt.

De schommel vinden ze een groot feest, en ook de ballenbak vonden ze geweldig. Persoonlijk vond ik de in/uitstap nog best wel hoog dus die hebben we nog even weer weg gezet. Ze zijn steeds langer wakker en aktief, maar moe is ook echt moe en dan kunnen ze zelfs zittend slapen.

Ze eten goed en groeien ook goed, ze zijn allemaal al ruim twee en halve kilo. Morgen komt de pedicure weer langs om de nageltjes te knippen.

Verder zijn ze nog steeds heel rustig en relaxed, en een feest om in huis te hebben.

 

 

 

 

27-05-2016

Vrijdag.

Een prachtige zonnige dag, waar we veel buiten zijn geweest met de pups. Het plassen en poepen gaat buiten al aardig goed, en het spelen vinden ze geweldig.

Als ze moe worden kruipen ze in de buis en liggen lekker beschut, maar binnen slapen vinden we toch fijner en daarom brengen we ze dan weer naar binnen.

Ze slapen nog best veel maar zijn ook erg aktief als ze wakker zijn. De brokkenpap gaat iedere keer vlot op, en ze groeien goed.

Ze beginnen steeds harder te kwispelen op stem geluid, en beginnen de komfluit al aardig door te krijgen. Soms is de richting nog niet helemaal goed in geschat, maar ze willen in iedergeval wel komen:)

De schommel is in trek, daar halen ze heel wat capriolen mee uit. We hebben nu bijna alle puppymensen voor het eerst op visite gehad, ook dat heeft weinig indruk gemaakt. Ze gaan lekker hun gangetje.

Femke vind het allemaal prima, en voed ze nog als zij vind dat het nodig is. Verder kruipt ze er bij om te slapen en dan krijgt ze haar romper aan zodat de kleintjes haar tepels met rust laten.

Allemaal een prettig weekend.

 

 

 

25-05-2016

Woensdag.

Wat zijn het toch een ongelooflijk lekkere knuffels, en dan bedoel ik niet de pandaberen;)

Ze zijn zo heerlijk relaxed en ontspannen, ondernemend, en tevreden.

We beginnen `s morgens met uitslapen (de pups) zodat ik eerst de grote honden uit kan laten. Als die tevreden aan de brokken staan, gaan de kleintjes naar buiten om hun behoeftes te doen. Mama komt dan langs om te kijken of alles goed gaat en onder tussen kan ik de brokkenpap maken. Als de kleintjes aan de pap zitten kan ik de werpkist schoonmaken. Nadat ze dan even buiten of in de hal / keuken gespeeld hebben gaan ze in de keuken in de ren, en spelen ze daar verder tot ze zo moe zijn en weer gaan slapen. Tussen de middag krijgen ze dan een toetjes van mams. Als ze wakker worden gaan ze even naar buiten om te plassen en te poepen en met droog weer even spelen, vandaag was dat schommelen. Tegen 16.00 uur opnieuw brokkenpap en daarna weer lekker binnen verder spelen/slapen.

Als ik dan `s avonds de grote honden doe, liggen de kleintjes in een diepe slaap. Bij thuiskomst word er weer lekker gespeeld. De laatste brokkenpap in deze week krijgen ze voorgeschoteld als Aldo de laatste ronde met de groten loopt.(23.00 uur) Daarna een toetje van mams, even een weeg en knuffelmoment en dan naar bed.(werpkist)

Om vervolgens de ene nacht nog wel een voeding van mams te krijgen en soms ook pas een vroegemorgenvoeding. Het maakt de kleintjes niet uit, je hoort ze niet.

Ook de nieuwe speeltjes worden gelijk onderzocht en ingebruik genomen, ze zijn niet echt snel onder de indruk. Het zijn vrolijke en ondernemende hondjes.

Met mams gaat het ook prima, die laat af en toe met het wandelen de oren thuisliggen om op strooptocht te kunnen, jullie begrijpen dat we het daar nog even met d`r over moeten hebben, en verder snurkt ze `s nachts nog heerlijk bij ons op bed. Ze lijkt tevreden:)

 

 

 

23-05-2016

Maandag.

Er zijn weer een hoop nieuwe dingen ondernomen met de pupjes.

De brokkenpap gaat super, ze vinden het heerlijk en de schaal is dan ook zo leeg. Mama Femke doet de laatste restjes.

Ze voelen zich inmiddels helemaal thuis in de keuken, en spelen er heerlijk op los. De gebitjes zijn er helemaal door en er word dan nu ook regelmatig flink gegild als daar een oortje tussen zit. Ook hebben de kleintjes al even buiten gespeeld, de temp was prima en het was gelukkig droog. Ze vonden het geweldig en hebben heerlijk rond gestruind. Als we ze nu `s ochtends uit de werpkist halen gaan ze eerst even naar buiten om te plassen, daarna gaan ze naar de keuken om te spelen.

`s nachts worden ze nog 1 keer door Femke gevoed, en verder slapen ze heerlijk. Ze zijn heel rustig we horen ze niet. Zondagavond zijn ze weer ontwormd en ook daar zijn geen vervelende bijwerkingen van gekomen. Vandaag is de pedicure weer langs geweest en zijn alle nageltjes weer kort geknipt zodat mama Femke niet helemaal open word gehaald, de tandjes zijn al scherp genoeg:)

Het bezoek vinden de kleintjes allemaal prima, mama Femke moet er wel erg aan wennen en is dan erg beschermend. Dat hadden we niet verwacht, we hadden gedacht dat ze het allemaal wel best zou vinden, maar met name met de kinderen houd ze de boel scherp in de gaten. De komende tijd zal ze wel in de gaten krijgen dat er niets gebeurd en zal ze wel wat meer ontspannen. Verder heeft ze alles onder controle, en genieten we volop.

 

 

 

20-05-2016

Vandaag was een dag met veel indrukken. Vanmiddag hebben we de kleintjes naar de keuken verhuist. Ze slapen `s nachts nog gewoon in de werpkist en gaan overdag lekker mee naar de keuken.

Ze vonden het niet eng en waren niet echt onder de indruk. Nadat ze even rond gesnuffeld hadden hebben we ze dan ook een schaal met heerlijke brokkenpap voor gezet en dat ging erin als..... (pap).

Mama Femke heeft geholpen met de restjes en de kleintjes hebben nog even wat gespeeld en lagen al snel in diepe slaap.

vanavond was erop nieuw puppybezoek. Ze hebben weer heerlijk geknuffeld en nadat het bezoek naar huis was hebben ze nog heerlijk bij Femke gedronken en met elkaar gespeeld. De tandjes zijn er nu bij de meeste hondjes allemaal door, en er word dan op druk op elkaar geoefend met bijten. Soms gaat dat best al hard en word er dan ook flink gegild. Morgen opnieuw nageltjes knippen en voor Aldo een klusje, de puppycam moet naar de keuken verhuizen zodat jullie ze weer kunnen volgen.

 

 

 

 

19-05-2016

Donderdag, Het gaat goed. De kleintjes worden steeds ondernemender en hebben vandaag hun eerste bezoek van buitenaf gehad.

Ook dit ging prima, ze hebben al even op kinderschootjes geklauterd en heerlijk geknuffeld. De hal kuieren ze al lekker door, en als ze moe worden komt mama Femke nog even langs voor een lekker slokje en kunnen ze daarna helemaal voldaan gaan slapen.

Morgen gaan we de keuken voor ze inrichten, en kan de grote verhuizing beginnen. De wereld gaat dan weer een stukje groter voor ze worden.

Mama Femke zit ook goed in haar vel, ze is wel beschermend naar de pups, en eigenlijk nu meer dan de eerste tijd. Vanavond gromde ze zelfs bij binnenkomst van het bezoek. Nadat we even rustig op afstand hadden zitten kijken werd ze wat relaxter, maar ze bleef goed opletten.

Ze moet er wel even aan wennen dat er voor haar nu toch wel "vreemde"mensen naar haar pups komen kijken, maar ook dat zal goed gaan komen.

 

 

 

17-05-2016

De kleintjes zijn nu dagelijks ook even buiten de werpkist, en worden steeds vrijer.

Vandaag hadden we het schot verwijderd en kropen/liepen ze zelf de hal in. Femke hield het van een afstandje in de gaten, maar ze hadden haar bed al snel ontdekt en kropen lekker bij haar.

Ook hebben ze nu allemaal een bandje omgekregen, zodat ze daar al vast aan wennen. Dan is het straks allemaal niet zo vreemd als we met het lopen aan de lijn gaan beginnen. Ze zijn dan al aan het bandje gewend en hoeven daar niet meer zo om te krabbelen.

Gistermiddag hebben we foto`s gemaakt van het hele stel. Ze hebben toen even rond gesnuffeld in de kamer. Daarna waren ze total loss en hebben heerlijk liggen slapen.

Het is een heerlijk stel, mama Femke is nog steeds heel relaxed en doet het super.

 

 

 

 

 

 

 

15-05-2016

Eerste pinksterdag, een rustige dag in de Second kennel.

Aldo had puppydienst, en mocht vandaag poetsen, wassen en knuffelen natuurlijk.

De kleintjes worden al behoorlijk aktief, en gaan daarna weer volledig onder zeil. Ook vandaag zijn de kleintjes weer even buiten de werpkist geweest en hebben ze weer even rond gesnuffeld. Ze worden ook daarin echt al dapper:)

Femke verzorgt ze top, en geeft ze alles wat ze nodig hebben. Fijne pinksterdagen.

 

 

 

13-05-2015

Weer even een update. Vandaag hebben de kleintjes voor het eerst buiten de werpkist rond gesnuffeld en daarna lekker bij Femke gedronken.

Ze waren eerst wel wat bedeesd maar gingen na even snuffelen al  snel op onderzoek uit. Daarna helemaal moe van de nieuwe luchtjes en heerlijk geslapen. Het plassen op de krant gaat al heel goed, of ik had een lucky day;) maar het vetbed was vanmorgen droog:)

Ze groeien goed en zijn waarschijnlijk vanavond 3 keer hun geboortegewicht. Het is een heel relaxed nest, je hoort ze (nog) niet.

Vannacht kwam Femke dan ook om 3.00 uur bij ons op de kamer, stapte achter op ons bed en lag al snel in een diepe slaap. Om iets voor half 9 hoorde we een pup en stapt ze van het bed af om te gaan voeden. Zo relaxed:)

Ze doet alles wat ze doen moet, en vind het ook heerlijk om weer bij ons te zijn.

Normaal komt er geen hond bij ons boven en al helemaal niet op bed, maar dit privilege willen we haar niet onthouden. We genieten er allemaal maar even van.

Als de pups van de nachtvoedingen af zijn, zijn deze logeerpartijtjes ook weer afgelopen, dan slaapt ze weer bij de andere volwassen honden.

Volgende week staan de eerste puppy bezoeken gepland, ook daar verheugen we ons weer op. Weer een hele ervaring voor de kleintjes.

 

 

 

10-05-2016

Gaat goed met moeder en pups.

Vandaag opnieuw weer alle nageltjes geknipt, en de zindelijkheidstraining gestart;)

Er ligt nu nog een half vetbed in de kist en verder kranten. Nu ze rond beginnen te lopen willen ze ook uit het nest om hun behoeftes te doen. Door een ander matriaal neer te leggen denken ze dus dat ze uit de kist zijn en poepen en plassen al heel snel op de kranten.

De eerste successen hebben we al gehad:)

Ze groeien echt hard, 80 tot 100 gram is normaal, het zijn voor ons doen dan ook stevige pups.

De meesten hebben de oogjes nu helemaal open, en kunnen echt al zitten kijken. Het bewust kwispelen op mijn stem begint nu ook te komen. Ze drinken, slapen, plassen en poepen, en nu dus ook af en toe al even aan het rondlopen en contact zoeken. Een heerlijk stel, en ze worden steeds leuker.

 

 

 

 

 

09-05-2016

En dan is het al weer maandag en opnieuw stralend weer.

De kleintjes gaan goed, de ontlasting word beter en is niet meer zo dun. Het lijkt dus goed ingeschat te zijn:)

Vandaag hebben ze voor het eerst allemaal rond gelopen in de kist, en dat gaat steeds beter en steviger. Ze zijn al best wel snel.

De oogjes bij het teefje waar gisteren spleetjes waren, zijn nu helemaal open en ze kijkt ook echt rond. Bij de anderen zitten nu flinke spleetjes, die zullen morgen wel allemaal zover open zijn. Ook beginnen ze te horen, en te blaffen. Dat is allemaal best wel erg snel aangezien ze woensdag pas 2 weken oud zijn.

Het mooist om te zien is het neus gebruik, als Femke even vanaf de hal in de kist kijkt zie je ze gelijk reageren en er naar toe kruipen. Ze groeien als kool en zijn vandaag dan ook allemaal al de kilo gepasseert. Als we geluk hebben kunnen ze mee naar de clubmatch;) `s nachts zijn ze heerlijk tevreden en hoor je ze niet.

Femke zit top in d`r vel en heeft vanmiddag tijdens de wandeling al weer heerlijk gezwommen.

 

 

 

08-05-2016

Moederdag, voor Femke de eerste.

Moeder Femke maakt het goed, is vrolijk en zit weer super in d`r vel.

Sinds zaterdag is het vloeien over, heel af en toe komt er nog iets slijm maar dat mag geen naam hebben.

Gelukkig blijft het ook na de antibiotica goed met haar gaan.

De kleintjes zien er prima uit, groeien goed, zijn actief maar hebben sinds een paar dagen wel dunne ontlasting. Vandaag vond ik hun buikjes wat opgezet en hebben we besloten om de eerste ontworming wat te vervroegen, in de hoop dat we daarmee de ontlasting ook weer normaal krijgen. 

Vanavond dus de kleintjes ontwormd. Dat vonden ze niet echt grappig, en de ontwormingspasta  vonden ze niet lekker;)

Ze zijn zoals ik al schreef erg levendig en lopen al door de werpkist al hebben ze hun oogjes nog niet eens open. Bij sommige ontstaat nu heel voorzichtig een klein spleetje waar ze nog amper door kunnen kijken.

Mocht morgen in de loop van de dag de ontlasting nog niet weer normaal zijn gaan we even overleggen met de dierenarts.

Ze zullen we vol wormpjes zitten, want we hebben nog nooit een teef gehad die zoveel zand at tijdens de dracht als Femke, maar we wachten het even af. We maken ons er nog geen zorgen om omdat ze zo levendig zijn en nog steeds goed aankomen.

 

 

 

 

06-05-2016

De kleintjes zijn tevreden en groeien goed. Ze gaan steeds meer op de pootjes staan, en sommige maken al wat wankele pasjes, als het snel moet, worden het heel snel weer buikschuivers:) De ontlasting van sommige is nu toch wat aan de dunne kant, dit kan door de antibiotica komen en we blijven het goed in de gaten houden. Maar zoals ik al schreef ze zijn allemaal goed aangekomen:) Vannacht voor het eerst er niet uit geweest met Femke, ze heeft nog wel even bij ons op bed geslapen.

Ze komt dan de trap op en heel voorzichtig komt ze onze slaapkamer binnen en staat dan naast me te kwispelen. Aangezien ze heel relaxed was en niet stond te hijgen of al gelijk weer naar beneden liep, was een klopje op bed meer dan genoeg voor haar om lekker tussen ons te komen liggen. Samen dus nog weer even heerlijk geslapen tot Femke besloot om weer even bij de pups te moeten kijken. Het vloeien van Femke gaat vandaag heel goed en is nu minimaal, we kijken het even aan en houden d`r goed in de gaten. 

 

 

 

05-05-2016

Op deze mooie dag alweer goede berichten. De kleintjes waren gisteren, toen ze dus exact een week oud waren, meer dan verdubbeld in het geboortegewicht.

Ze zijn super tevreden, en doen alles wat pupjes van een week oud moeten doen.

Ik vind de 2e week altijd een erg leuke week, de oogjes en oortjes gaan open en ze proberen echt op hun pootjes te gaan staan, om lekker rond te gaan wiebelen.

We gaan er van genieten.

Wat Femke betreft, zij doet het ook goed. Ze heeft een mega eetlust en gaat inmiddels alle wandelingen weer met de roedel mee. Morgen heeft ze haar laatste antibiotica en ga ik even bellen met de dierenarts voor overleg. Ze vloeit nog wel erg veel, en misschien dat het handig is om de antibiotica toch nog iets te verlengen. 

Verder gaat ze super met de pups om, en waren we de afgelopen nachten nog maar 1 keer buiten voor een wandelingetje om te poepen en te plassen:)

 

 

 

 

03-05-2016

Opnieuw een goede dag in de Second kennel.

De pedicure heeft 108 nageltjes geknipt, en het voeden blijft zo ook voor Femke een feestje. Ze zijn weer allemaal goed aangekomen en Femke voelt zich goed.

Ze heeft weer heerlijk meegewandeld en ligt verder tevreden bij haar pups.

Dan hebben we ook nog goed nieuws van de Raad van Beheer, de namen zijn goed gekeurd:)

Zoals jullie waarschijnlijk wel weten betekend Impress indruk maken, nou dat heeft deze dracht gedaan.

Eerst al de switch van reu, daarna met de echo het aantal, en uiteindelijk de geboorte van de 6 prachtige pups. Daarna de zorgen om Femke, en uiteindelijk hopen we dat ze allemaal indruk gaan maken in de jacht en jachtwedstrijden waar ze allemaal in terecht gaan komen.

De nest naam is dus IMPRESS.

We hebben dan ook de volgende namen uitgekozen voor onze mannen;

 

IMPRESS IMRO The Second off April      ( IMRO betekend Heerser ) 

IMPRESS IZEL The Second off April      ( Izel betekend Uniek )

IMPRESS IMAR The Second off April     ( Imar betekend Sterk )

IMPRESS ILKE The Second off April     ( Ilke betekend Harde Werker)

 

De dames krijgen de namen;

 

IMPRESS IMARA The Second off April    ( Imara betekend Sterk)

IMPRESS INOA The Second off April      ( Inoa betekend Betoverend)

 

 

 

 

 

 

 

02-05-2016

Daar zijn we weer, en opnieuw goede berichten.

Femke en de pups doen het goed. Femke is weer vrolijk en fit en vind het weer heerlijk om met de andere honden mee te gaan op de wandeling.

Ze eet weer goed, en verzorgd haar kroost uitstekend.

De kleintjes groeien goed en zijn heerlijk tevreden. De voetzolen zijn zo goed als zwart. Morgen komt de pedicure de nageltjes knippen voor de eerste keer.

We genieten volop.

 

  

 

 

01-05-2016

Vannacht er maar 2 keer uit geweest, we maken vorderingen:)

Femke gaat gelukkig nu echt een stuk beter, nog steeds koortsvrij en vanmorgen zelfs met de andere honden mee uit geweest. Dit ging goed ze heeft ervan genoten.

Bij thuiskomst wilde ze niet echt eten, en dat hebben we maar zo gelaten. Ze ging weer lekker bij de pups en heeft heerlijk liggen voeden en slapen.

Vanmiddag opnieuw een rondje met de andere honden mee geweest en zelfs even lopen raggen over de velden en koppie onder geweest in een sloot die ze even over het hoofd zag. Daarna weer heerlijk tevreden bij de kleintjes, en vanavond goed gegeten. Met de koffie zelfs even bij ons in de kamer gelegen met een heerlijke pensstaaf, en op het moment dat ze de kleintjes hoorde wilde ze gelijk terug, ze stapt dan in de werpkist en verzorgt het grut weer naar behoefte.

De kleintjes doen het super, weer goed aangekomen allemaal en de neusjes kleuren nu echt al naar zwart. Bij de geboorte hadden ze al veel pigment, de voetzooltjes zijn namelijk niet echt roze geweest maar gelijk al erg donker. Femke heeft ook een heel donker pigment, dus wij vinden het wel erg leuk dat ze dat zo mooi vererft.

 

 

 

30-04-2016

Na een wat onrustige nacht, gelukkig een goede dag.

Om half 12 lagen we gisteravond in bed nadat alle hondjes uit waren geweest en de pupjes er weer lekker schoon bij lagen. Om 1.00 uur een onrustige Femke dus maar even met d`r de tuin in om nog een keertje te plassen. Om 2.00 uur idem. Om half 3 staat ze bij me voor het bed en opnieuw de kleren aan en besloten om even iets verder met d`r te lopen. Dat was een goed idee want tijdens de wandeling heeft ze 2 keer gepoept. Op nieuw naar bed en al snel in slaap, tot half 5. Femke weer bij mij aan het bed, weer even laten plassen en daarna kroop ze tevreden weer bij de pups. Als dan om half 7 de wekker gaat, heb je niet echt het gevoel dat je geslapen hebt maar Femke en Broer moeten eruit want Aldo moet om 7 uur in de auto zitten om in mijn plaats de OWT met Broer in Borculo te lopen.

De hondjes eten gegeven en nadat Aldo en Broer vertrokken waren, en Femke weer tevreden bij haar kleintjes lag, maar eens een flinke wandeling met Pien en Emma gemaakt. Na de huishoudelijke werkzaamheden eerst maar eens Femke`s achterkantje gewassen. Haar billen en staart zaten onder de smurrie en bloed en dat vind ze niet fijn. Ze vloeit nu gelukkig helder, maar nog steeds best veel, zelf vind ze dat heel naar en is daar soms ook wat onrustig door. En het is net als bij kraamvrouwen een volle blaas zorgt voor extra bloedverlies en dat moeten we dus niet hebben.Dus we lopen er heel wat aan af. Daarna een tevreden en schone mama in een schone werpkist bij de kleintjes gelaten en even een rust momentje voor me zelf.

Nog niets gehoord vanuit Borculo dus waarschijnlijk nog in de race.  `s Middags de kleintjes gewogen en ja hoor, de 500 gram gepasseerd. Super wat is het fijn dat ze het zo goed doen. Femke begint nu echt beter te eten, we hoeven niet meer allerlei dingen toe te voegen. Vanmiddag heeft ze al even weer lopen rennen met Emma en dan gaat het toch echt wel beter met d`r.

De koorts is nu helemaal weg met de antibiotica.

Dan een berichtje van Aldo, alles binnen en even later, we zitten in de barrage. Uiteindelijk een mooie 3e plaats met maar 1 punt minder dan de nummer 1 en 2.

Super trots op mijn mannen, en op Femke en haar kids. Het gaat de goede kant weer op,

 

Vergeet ik nog te melden dat de geboorteaangifte gisteren de deur uit is gegaan naar de raad van beheer.

En dat houd dus in dat de stamboomnamen zijn aangevraagd, nu maar duimen dat ze goed gekeurd worden.

 

 

29-04-2016

Pfff het was even spannend hier.

Gistermiddag vonden we onze Femke niet onze Femke. We konden er niet echt de vinger opleggen waarom niet maar ze was anders.

De thermometer gaf uitsluitsel, KOORTS.

Dan ben je niet blij en bel je gelijk de dierenarts. We konden gelijk komen en werden ook gelijk geholpen.

Er zat nog troep wat eruit moest in de baarmoeder, en opnieuw heeft ze een phyton injectie gehad en ook een injectie met antibiotica.

Ze wou niet eten, gelukkig wel drinken maar voelde zich verre van lekker. En ondanks dat super zorgzaam naar haar pupjes toe.

Ze heeft bijna de hele avond liggen slapen, en na het laatste plas en poep rondje viel ze weer in een diepe slaap.

Zelf slaap ik dan slecht, dit zijn situaties wat ik absoluut niet fijn vind, en dan ook regelmatig even gecheckt of ales okee was. Het kan ook gewoon te stil zijn;)

Vanmorgen haar gelijk uitgelaten en dat was okee, wel weer in de spurt op huis aan en naar de pups. Nadat ze gezien had dat het kleine grut nog in diepe slaap was had ze wel even zin om mee te gaan naar de keuken. Een klein stukje brood gegeten en weer naar de pups. Ze heeft weer liggen voeden en slapen, en om half 11 zijn we weer voor controle bij de dierenarts geweest. Het vloeien is nu helder rood en de baarmoeder hard aan het werk om alle restjes te verwijderen. De koorts was gelukkig wat gezakt, en met een antibiotica kuur voor 6 dagen konden we weer snel naar de kleintjes.

De onsteking lijkt op zijn retour, en wat ben ik blij dat ik mijn "niet pluisgevoel" niet genegeerd heb. Had geen halve dag langer moeten wachten zei de arts en dat hebben we gelukkig niet gedaan.

De kleintjes doen het goed, we horen ze amper. Ze drinken, slapen en groeien, poepen en plassen en zijn heerlijk tevreden. Nu mams nog weer 100% fit dan ben ik ook weer echt blij.

 

 

 

28-04-2016

De nacht van Maandag op Dinsdag begon Femke al wat te rommelen. Om het uur lag ze flink te trillen en dan zocht ze ook echt contact en kwam tegen me aanliggen.

`s Ochtends verloor ze dik helder slijm en begonnen we vol goede moed de dag. Ze is nog mee geweest op de ochtend wandeling maar wilde al snel na het plassen en poepen terug naar de auto. Dat hebben we dus ook maar gedaan. Thuisgekomen ging ze uit haar zelf in de werpkist liggen, en daar bleef ook om het uur het trillen plaats vinden. Verder veranderde er niet veel, wel om de 2 uur naar buiten om te plassen en te poepen het "leegmaken"was begonnen. Aan het eind van de middag begon ze zelfs wat te hijgen, en het plassen en poepen bleef doorgaan om de ongeveer 2 uur.

Om 22.00 uur besloten Aldo en ik de honden maar uit te laten voor het laatste rondje en bij thuiskomst proberen nog wat slaap te kunnen pakken, voor het echt door zou zetten.

    

Zo gezegd zo gedaan. Femke heeft tot 2.00 uur nog weer liggen slapen en werd toen erg onrustig. Ik ben met d`r naar de wei gelopen en daar heeft ze opnieuw geplast en gepoept. Mijn idee was toen om beneden te blijven maar daar dacht Femke anders over, en voor ik het wist lag ze al weer boven op bed.

Daar hebben we het nog weer tot 4.00 uur volgehouden, opnieuw plassen, poepen en erg trillen. Ze is na enig aandringen van mijn kant toch maar in de werpkist gekropen om daar het beddegoed even recht te leggen. Om 5 uur opnieuw naar buiten om te poepen, maar ze was nu echt leeg en er kwam niets meer.

Om half 6 begint haar staart te bollen op de eerste perswee, en om 5.47 hadden we eindelijk het eerste pupje in de handen. Een reutje van 340 gram

Femke was blij dat de klus geklaard was en wou naar de keuken, even uitgelegd dat dat  niet de bedoeling was en dat we nog wel graag de rest ook wilden zien. Femke had weinig met de pup, en keek van een afstandje wat hij allemaal aan het doen was. Toen ze er bij kwam liggen hebben we de pup rchting haar tepel laten kruipen en toen hij ging drinken vond ze dat prima. Ze kreeg even de gelegenheid om te wennen want voordat ze weer weeen kreeg was het al 6.44 uur en om 6.51 uur was reu 2 ook geboren. Dit manneke woog 360 gram. Het aanleggen ging nu al vanzelf maar verder vond ze het allemaal maar een "vieze"bedoening. Om 7.37 weer een perswee en om 7.39 uur werd het 1e teefje van 340 gram geboren. Hier zaten heel vreemd naast de normale vliezen streng en placenta een extra zak gevuld met vocht. Dan krijgt ze vaart om 9.06 uur weer een perswee en om 9.15 ziet ook teefje 2 het wereldlicht, zij woog 320 gram. Hier kwam ook mooi de placenta gelijk na de geboorte pup ter wereld, en waar onze Emma je echt bijna je vingers opvrat als je er een weg probeerde te pakken (als er 10 geboren werden) zo stond Femke er nog net niet bij te kokhalzen. Ze heeft eraan geroken maar had geen enkele behoefte om ze op te eten. 9.30 uur opnieuw persdrang met om 9.35 uur een mooi mannetje van 380 gram als resultaat.Opnieuw ook weer zo`n vreemde zak die erachter aan kwam en hier zat wat troebel vocht in. Dan vind Femke het wel even genoeg en zakt in een diepe slaap, wij gaan aan de koffie en thee met oranjetompouce het is immers komingsdag en hebben even een time out. Als er om 11.00 uur nog geen spoortje van weeen te zien is, begin ik me toch wel zorgen te maken. We zijn volgens de echo nog niet op de helft, dit gaat nachtwerk worden.

Om 11.35 begint ze echter weer te persen en om 11.36 uur ligt ook reu nummer 4 op de wereld, hij woog 340 gram en is prachtig.

Femke valt opnieuw in slaap en ik besluit om de pups te laten plassen en poepen omdat moeder die taak nog niet op zich neemt.

Dat lukt prima en Femke kijkt van een afstandje nieuwsgierig toe, als ik probeer om het haar te laten doen is dat net een stap te snel en draait ze haar kop weg.

Het aanleggen en laten drinken gaat prima maar verder vind ze het nog maar rare wezentjes.

Na ruim 3 uur geen weeen en nadat we gevoeld hebben en ook geen levende wezentjes meer in haar buik voelen besluiten we tot overleg met de dierenarts. Hem lijkt het verstandig om een rontgenfoto te maken om te kijken waar de andere evt pups dan nog zitten.

Op de praktijk aangekomen blijkt al snel dat die pups er niet meer gaan komen, de natuur heeft ingegrepen en de lege vruchtzakken die er al geboren zijn zijn het bewijs ervan. Ze is leeg, wij erg opgelucht en blij dat we haar lekker bij haar gezonde pups kunnen leggen om bij te komen van dit grote avontuur.

Ze heeft het geweldig gedaan, zo relaxed en beheerst, een kanjer die kleine prinses van ons.

`s avonds hebben we haar voor gedaan hoe het wassen van de pups in z`n werk gaat, en vanaf nummer 2 hielp ze mee, en nummer 3 deed ze alleen.

Yes full time moeder nu, en wat voor een. Super zorgzaam en zo rustig, heerlijk om te zien en te mogen begeleiden.

Dan het minst leuke de belronde, 6 mensen super gelukkig en 6 best teleurgesteld. We hadden het voor die mensen graag anders gezien, maar voor Femke en ons is dit een geweldig nestje waar we weer alle tijd aan kunnen besteden om ze na 8 weken frank en vrij de wereld in te laten gaan.

 

De eerste nacht ging super, om 2 uur Femke even uitgelaten, en verder heerlijk geslapen net als mama en de pups. Vanmorgen waren ze allemaal al goed aangekomen en heerlijk tevreden. Femke laten we nog wat vaker uit, en vanochtend zijn er nog weer 2 placenta`s geboren. Die misten we ook nog.

Femke is heerlijk relaxed en tevreden en poets er inmiddels wat aan af. Geweldig genieten is dit.

 

 

 

27-04-2016

KONINGSDAG

Vandaag ging de vlag uit, alleen bij huize winkels niet.

Daar waren ze te druk met de bevalling van hun prinses Flying Felicia The second off April(alias Femke)

Morgen een uitgebreid verslag.

Voor nu moeder en pups maken het goed.

 

 

 

26-04-2016

Het gaat er nu om spannen, officieel nog 2 dagen, maar zou ze zich daaraan gaan houden?

Femke komt zelf uit het prinsen en prinsessen nest en dan pupjes op koningsdag? Dat zou ik ook wel heel leuk vinden.

Op dit moment ligt ze weer heerlijk te slapen en ik denk dat wij ook maar op tijd ons bed op gaan zoeken, zodat we morgen in iedergeval fris en fruitig op koningsdag kunnen zijn.

 

 

 

26-04-2016

Femke slaapt veel, gaat mee op de rondjes en gaat bij thuiskomst gelijk weer op haar plekje om weer verder te slapen.

We zullen maar zeggen dat ze nog even geniet van haar rust.

Vannacht was ik ieder uur wakker, en Femke sliep lekker. Ze heeft veel bij ons op bed gelegen en vanmorgen maar een klein eindje gewandeld.

Ze had geen zin en richting auto trok ze nog net geen sprintje.

Bij thuiskomst wel gegeten maar met lange tanden. Toen ik weer binnen kwam nadat ik de andere honden had afgedroogt was ze weg, en kon ik haar nergens vinden.

Op een gegeven moment dacht ik boven wat te horen, en ja hoor madam had zich weer mooi geinstalleerd.

Nog even, we worden nu toch wel echt benieuwd:)

 

 

 

24-04-2016

Gisteren een heerlijk relaxed dagje met de honden gehad.

De wandelingen gaan goed nu we ze ingekort hebben en ze is nog heerlijk vrolijk.

Ze slaapt nu bij ons op de kamer in haar "eigen" bed, en is heel rustig. `s ochtends komt ze dan nog even bij ons knuffelen dat is echt genieten.

Overdag slaapt ze ook veel, je ziet dat ze dat echt nodig is. De puppen zijn lekker bezig daar binnen, de buik is constant in beweging.

Gisteravond hebben we nog een heerlijke wandeling gemaakt waar de andere 3 nog even lekker hebben lopen stoeien, ze bekijkt het nu dan van een afstandje maar doet niet meer mee. De anderen beginnen haar nu ook een beetje links te laten liggen.

Vanmorgen trok ze nog even een sprintje, er zat een haas op het pad en daar wou ze toch nog wel even kijken. Ze gaf het echter snel op en ik heb haar er niet achterweg hoeven fluiten;)

We hebben nog even bij de training gekeken, en nadat ze nu net lekker gegeten heeft ligt ze nu heerlijk bij ons in de keuken in haar mand te slapen.

We hopen maar dat ze niet overtijd gaat, de buik is echt explosief. De omvang is nu 87 cm. Ze groeit gewoon een centimeter per dag:(

 

 

 

22-04-2016

 

Vandaag openen we dan het Dagboek voor het nestje van Femke en Witte.

We zijn inmiddels in de laatste week van de dracht terecht gekomen, en onze "kleine" loopt echt op de laatste loodjes.

Ze is ontzettend dik, haar buikomvang is van 46 cm naar 85 cm gegaan en sinds gisteren ook wat sneller moe. Ze liep met de grote wandeling gisteren achter me in plaats van voor me, en dat was een reden om vandaag de wandeling dan ook maar in te korten.

We gaan nu minder lang en wat vaker, dat ivm het minder goed op kunnen houden van de urine en ontlasting.

Ze zit echt bomvol en als de puppen dan druk zijn, kan ze het af en toe bijna niet houden.

Ze slaapt veel, en geniet van alle lekkere hapjes. Ze krijgt nu 4 keer per dag eten en dan nog de nodige extraatjes.

De kraamkamer is volledig ingericht, alles staat klaar om de kleintjes te verwelkomen.

We gaan jullie op de hoogte houden.